{{ message.message }}
{{ button.text }}

Maar juf... zo lees ik niet... :-)

Een aantal van mijn kleuters hebben al interesse in lezen en sommige kunnen al lezen. En wat doe je dan als juf... ..

Afbeelding blog 'Maar juf... zo lees ik niet... :-)'

In totaal heb ik 4 kinderen die kunnen lezen. Nog wel spellend, maar ze kunnen woorden lezen en soms zelfs hele zinnen. Dat wordt oppassen met wat ik neer leg. ;-) Zodra een kind aangeeft dat hij interesse heeft in lezen en de letters ga ik met hem of haar zitten. Zo ook vandaag. 

Meneer geeft aan dat hij kan lezen en dat hij het graag aan mij wilt laten zien. Tuurlijk lieverd, kom maar op met dat boekje. Hij pakt zijn boekje uit het krat. (Ik heb een hele krat vol boeken in mijn klas) en begint te lezen. Hij "leest" alles zoals het er staat en vlot. Zo vlot.... dat ik bijna zeker weet dat hij niet leest. :-) Ik prijs hem voor het voorlezen. "Wat ben jij een knapperd dat je weet waar de bladzijde over gaat. Kan jij mij vertellen welke woordje dit is? "

En dan komt het zo...... "Maar juf, zo lees ik helemaal niet. Je moet bovenaan de bladzijde beginnen. Anders kan ik het echt niet lezen, hoor juf. Je hoort helemaal niet midden in de bladzijde te lezen." Van binnen moet ik een beetje lachen. Meneertje is een echte slimmerd en ik vind het al heel knap dat hij weet dat je bovenaan moet beginnen. Ik pak een ander blad met woordjes en vraag of hij dat kan lezen..... en wat zegt meneer? "Juf, dat ga ik echt niet lezen hoor. Dat is nog veel te moeilijk voor mij"

Nu vraag je je natuurlijk af wat ik hem liet lezen.... dat was het woordje "ik". Meneer heeft een goed geheugen en elke morgen leest zijn moeder voor uit dit boeken, want dat wilt meneer graag. En nu weet hij de hele bladzijde goed voor te "lezen". Ik vind het geweldig en beloof hem dat we samen naar de letters gaan kijken. Binnenkort hoopt hij dat "moeilijke" woordje van mij ook te kunnen lezen. :-) Ik hoop het ook, lief meneertje.

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je