{{ message.message }}
{{ button.text }}

Maak zelf een High Tea

Een High Tea is zo van deze tijd! Lekker thee drinken en genieten van kleine hartige en zoete hapjes. Het leukste is natuurlijk om de hapjes zelf te maken, maar ook zijn er in diverse winkel tegenwoordig veel kleine zoete en hartige hapjes te koop.

Afbeelding blog 'Maak zelf een High Tea'

Thee

Voor een High Tea heb je natuurlijk veel thee nodig en dan het liefste in allerlei smaken, geuren en kleuren. Van kruiden tot vruchten, van groen tot zwart. Gelukkig zijn er in de supermarkten pakjes thee te koop met daarin diverse smaken.

Hapjes

Naast de thee nog lekkere hapjes en dat het liefste veel! Hartig en zoet alles door elkaar en dus voor ieder wat wils. Hieronder een aantal die ik jullie niet wilde weerhouden:

  • Sandwich met brie, roomkaas en sla: snij van 3 boterhammen de korsten eraf. Smeer boterhammen met roomkaas en leg daarop brie en sla. Leg daar bovenop weer een met roomkaas besmeerde boterham en weer een laag brie en sla. Vervolgens nog een boterham. Snij daarna deze “stapel” schuin door midden en steek een leuke prikker in beide partjes. Je kunt in vele varianten sandwiches maken;
  • Gevulde komkommer met tonijnsalade: snij een komkommer in dikke plakken. In het midden een beetje uithollen. Dan een flinke “klodder” salade in het uitgeholde midden stuk doen;
  • Gevulde gebakjes met geitenkaas, spek en honing: uit het bladerdeeg een grote cirkel halen. Deze cirkel in een cupcake vorm leggen zodat de bodem en randen bedekt zijn. Een mengsel maken van geitenkaas, honing en gebakken spekjes. Dit mengsel verdelen over de “bakjes”. Even in de oven en klaar;
  • Cocktailworstjes in bladerdeeg: een plakje bladerdeeg in vieren snijden. Een cocktailworstje inpakken met zo’n een vierde deel. Bakken in de oven;
  • Bladerdeegstengels met rauwe ham: Beleg een plakje bladerdeeg met rauwe ham. Snij deze vervolgens in dunne reepjes (ongeveer 6 per plakje bladerdeeg). De reepjes daarna een beetje oprollen en vervolgens bakken in de oven.

Op internet is er van allerlei lekkers te vinden. En dat zijn receptie die binnen vijf minuten klaar zijn en recepten die wat langer duren.

Aankleding

En het leukste is natuurlijk als het leuk aangekleed is op tafel. En dat kan in alle kleuren van de regenboog. De aankleding doe je met leuke servetten, een tafelkleed of loper. Fleurige bordjes, bakjes, bestek en natuurlijk theekopjes of mokken.

Geschreven door mama Kim

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je