{{ message.message }}
{{ button.text }}

Life is better when you are laughing#3

​Ook de afgelopen week zijn er weer verschillende leuke dingen gebeurd. Dingen waar ik in deze blog weer even bij wil stilstaan.

Afbeelding blog 'Life is better when you are laughing#3' Achtergrond blur afbeelding

Mijn werk

Vorige week had ik mijn eerste themabijeenkomst van mijn werk. We organiseren verschillende themabijeenkomsten in verschillende regio’s en ik had in mijn regio het thema ‘Kind en Emotie’ opgezet. Uiteindelijk waren er 13 mensen en de bijeenkomst was zeer geslaagd. Een collega van mij gaf de workshop, zelf vond ik hem ook erg zinvol. Het is toch altijd weer goed om even stil te staan bij hoe je nou eigenlijk moet omgaan met de emoties van kinderen. Wat moet je wel doen, maar juist ook wat moet je vooral niet doen. Nou, het woordje ‘niet’ kan je het beste maar zoveel mogelijk weg laten bij kinderen, want daar zijn ze allergisch voor.

Voetbal

Mijn zoon had van de voetbal een sponsorloop, hij had druk sponsoren gezocht van te voren. Een hele stap voor hem, normaal gesproken durft hij nergens aan te bellen, maar nu had hij het toch gedaan de kanjer! In totaal had hij 57 euro opgehaald, een super mooi bedrag. Het eindbedrag was nog wel een beetje afhankelijk van het aantal rondes wat hij zou rennen, want 2 personen hadden hem per ronde gesponsord. Één rondje was 330 meter, een behoorlijke afstand. Hij kreeg 30 minuten de tijd om zoveel mogelijk rondes te lopen (met een maximum van 10). Wat niemand had verwacht, deed hij toch, hij rende namelijk de volle 10 rondes! Dat is dus 3300 meter in 30 minuten. Daar heb ik zelf al moeite mee :-)

Na deze sponsorloop mocht hij een penalty nemen. De voetbalclub had namelijk de keeper van Sparta uitgenodigd, waar alle deelnemers van de sponsorloop een penalty tegen mochten nemen. Mijn krummel nam een mooie aanloop en…. Scoorde! Wauw, dat was een opsteker voor dit onzekere en faalangstige mannetje, wat een kanjer!

Om het feest nog completer te maken kregen ze ook nog een clinic van een aanvaller van Sparta, al met al een geweldige avond voor mijn mannetje.

sponsorloop_1464083204.jpg

My birthday

Donderdag was mijn verjaardag, ik mocht alweer 31 kaarsjes uitblazen. Waar ik vorig jaar 30 jaar werd en een feestje had gegeven, wilde ik dit jaar het liefste uit de belangstelling blijven. 31 voelde opeens even heel oud ofzo. Toen die eerste gedachten langzaam weg ebden, werd ik eigenlijk toch wel blij van het feit dat ik jarig was. Helemaal toen mijn 3 krummeltjes naar mijn bed kwamen met cadeautjes en luidkeels begonnen te zingen. Super knap, want papa was al naar zijn werk. Hij had de oudste precies geïnstrueerd wat hij moest doen en dat ging helemaal top!

Om mijn verjaardag toch niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan, gingen we ’s avonds lekker met z’n vijfjes bij het wokrestaurant eten, altijd een feest en nu helemaal, want ik at gratis! :-)

Zaterdag feestdag

Zaterdag was helemaal een feestdag, mijn dochter mocht namelijk afzwemmen voor diploma B. Ze deed het helemaal geweldig en wat waren we trots op haar! Natuurlijk moesten opa en oma ook komen kijken en mijn broer met zijn vriendin waren er ook bij. Na afloop gingen zij allemaal mee naar ons huis en kwam mijn moeder samen met mijn oma ook om samen gezellig te lunchen. Ook nog een klein beetje voor mijn verjaardag, want zij vonden dat dat toch niet zo geruisloos voorbij mocht gaan als dat ik wel vond. Ik kreeg zelfs nog een geweldig cadeau van iedereen, een mooie staafmixer van Kitchenaid in een koffer, echt een super ding! Uiteraard hebben we hem gelijk even getest door een lekkere fruit smoothie te maken.

diploma%20b_1464083227.jpg

Wat gebeurde er nog meer deze week?

We gingen zondagmorgen met z’n allen lekker even zwemmen. Heerlijk dat we de oudste 2 toch wat minder in de gaten hoeven te houden. De jongste was ook helemaal in zijn element. Die was altijd bang voor water, maar sprong nu zelf van de kant in het diepe water.

Mijn dochter heeft maandag haar eerste zwemles gehad voor diploma C. Met jas aan zwemmen en dat voor zo’n klein humpie, maar ze deed het toch maar zo. Sterker nog, toen ik haar score zag, zag ik dat meer dan de helft al op oranje staat (dat wil zeggen dat het al bijna voldoende is om af te mogen zwemmen). Nog 5 van dit soort lessen en ze mag al op voor diploma C.

Vanavond hebben we de eerste avond van de wandel3daagse van de school, morgen en donderdag volgen dag 2 en 3. Ik ben benieuwd.

Al met al weer een heel trotse en blije moeder, zijn jullie ook zo trots op jullie kinderen?

 

1

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je