{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lieve juf, je doet gemeen!

Afgelopen week zag ik een juf en dacht ik terug aan mijn eigen kleuterstage 100 jaar geleden.. juf, je doet gemeen!

Afbeelding blog 'Lieve juf, je doet gemeen!'

Speciaal voor deze juffen (en natuurlijk voor jullie mama's) is mijn blog. Juf, je doet gemeen!

Juf, je doet gemeen. Waarom moet dat jongetje dat huilend binnen komt gelijk doorlopen naar zijn plek? Wil je niet weten wat er aan de hand is? Wil je hem niet troosten en vertellen dat hij bij je mag komen? Nu duwde je hem naar binnen. Zei dat hij moest stoppen met huilen. Hij is immers al vijf jaar oud.

Juf, je doet gemeen. Waarom liet je dat jongetje liggen in de deur. Waarom schoof je hem met je voet naar binnen en deed de deur dicht? Doet hij elke middag zo of zit er misschien iets anders achter? Waarom zei je dat je hier niks mee kon? Mijn moederhart brak en het is niet eens mijn zoon! Juf, er zal vast wel iets achter zitten en je kan het vast op een andere manier aanpakken.

Juf, je doet gemeen. Waarom begon je heel hard te schreeuwen tegen die meisjes toen ze niet gelijk stopte met praten? Ze zaten in hun spel en misschien hadden ze je niet gehoord? Waarom gelijk schreeuwen?

Juf, je doet gemeen. Dat jongetje dat net nieuw is kan zich nog niet omkleden. Waarom liet je hem zitten? Waarom deed je er niks aan? Waarom mocht hij daarom niet mee gymmen? Je kan hem toch de eerste dagen helpen? Hij is net nieuw.

Juf, je doet gemeen. Dat meisje wat in haar broek plaste was heel verdrietig. Ze deed het niet expres. Waarom moest ze zichzelf omkleden. Ze was pas vier. Waarom troostte je haar niet? Waarom moest ze zelf een tasje pakken en schone kleren?

Juf, je doet gemeen. Tijdens het open podium drukte je een meisje hard handig naar beneden. Ze moest gaan zitten, want anders zagen de kinderen achter haar niks. Ik heb niet gezien wat je van tevoren deed, maar is dit nou nodig?

Juf, kinderen hebben liefde nodig. Hun gedrag komt ergens vandaan. Juf, je oogt koud en harteloos en dat lijkt mij toch niet de bedoeling? Waarom ben je juf?

Juf, ik hoop dat je mijn blog leest en je gedrag gaat veranderen. Ik denk dat je best lief kan zijn. Geef die kinderen een knuffel! Geef ze die aandacht! Probeer elk kind elke dag "te zien". Laat ze weten dat ze er toe doen. Lieve juf, je doet gemeen. Doe er iets aan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je