{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Lief klein meisje waar blijf je nou?

Ondertussen ben ik ruim 38 weken zwanger en mag de bevalling starten maar is de kans groot dat ik nog wel even moet wachten.

Afbeelding blog '​Lief klein meisje waar blijf je nou?'

Mijn verlof is tot nu toe totaal niet te vergelijken met mijn vorige verlof. Behalve een veel korter verlof, 4 weken van te voren i.p.v. 6 weken, is het dit keer een verlof met zorg voor al een kind, een verlof waarbij nog zoveel gedaan moest worden, een verlof waarbij ik veel meer lichamelijke ongemakken heb, een verlof waarbij veel vrienden veel minder tijd hebben, kort om een verlof waar ik nog niet erg uitgerust door ben geworden.

Hoe anders was dat de vorige keer toen ik in mijn verlof eindelijk de energie terug vond die ik de hele zwangerschap gemist had en ik tot midden in de nacht op de silent disco aan het dansen was op de parade in de hoop dat dit mijn weeën op gang zou brengen (wat het natuurlijk niet deed). Een verlof waar ik van het ene naar het andere terrasje hopte met vriendinnen met mijn grootste klacht dat ik niet zo lang kon zitten vanwege de pijn in mijn stuitje en dat ik geen glaasje wijn kon nuttigen.

Dit keer kan ik niet eens denken aan dansen tot 12:00 uur 's nachts, lichamelijk niet maar ook qua vermoeidheid niet, as ik na tienen naar bed ga voel ik mij de volgende dag alsof ik door een vrachtwagen overreden ben. Op terrasjes zitten gebeurt ook niet, niet alleen omdat ik weer pijn in mijn stuitje heb maar ook omdat ik een peuter heb die geen twee tellen stil wil zitten, mijn vriendinnen veel minder tijd hebben en het weer nu ook langzamerhand niet meer echt terras weer is (al vind ik dat laatste dan weer niet zo erg). Niet dat ik helemaal niks doe dit keer, ik heb samen met een vriendin een pedicure gedaan, ben uiteten geweest (lekker vroeg, ik was om 19:30 uur alweer thuis), heb mijn haar nog een keer laten doen bij de kapper maar alles wat ik doe slurpt zoveel energie dat ik daarna weer veel tijd nodig heb om bij te komen.

Wat wel het zelfde is als de vorige keer is de maar groeiende ongeduld. Oooh wat kunnen die laatste weken opeens lang voelen als je nieuwsgierig bent naar het kindje. Ik blijf maar weer door de kleertjes heen gaan om te zien wat ze straks allemaal aan gaat doen, ik blijf me maar afvragen hoe ze eruit zal gaan zien, wat voor temperament ze zal hebben, zal ze goed gaan drinken en slapen, hoe zal Nino op haar reageren, hoe zal de bevalling dit keer gaan, wordt het nu eindelijk wel de thuisbevalling of zal ik toch weer naar het ziekenhuis moeten, hoe zal de kraamhulp zijn, krijgen we dezelfde als de vorige keer zoals ik heb aangevraagd of toch iemand anders maar boven al wanneer zal de bevalling gaan beginnen? Zo veel vragen spoken door mijn hoofd en alleen de tijd zal de antwoorden met zich mee brengen. Tot dan moet ik maar geduldig en rustig blijven en zoveel mogelijk energie sparen.

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je