{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leuke schildertips voor Pasen

Het is weer voorjaar, ’s avonds blijft het langer licht en Pasen komt er weer aan! Tijd om lekker te gaan knutselen voor Pasen. De meeste kinderen vinden het erg leuk om te schilderen/verven, en dat is ook erg leuk. Wat is er nou leuk om te schilderen voor Pasen?

Afbeelding blog 'Leuke schildertips voor Pasen'

Vrolijke kleuren

Bij het voorjaar en bij Pasen horen vrolijke, frisse kleuren. Denk aan geel, lichtgroen, roze, lichtblauw, oranje en dergelijke. Zorg er daarom voor dat je deze verf op voorraad hebt. Het maakt niet zo veel uit wat er dan geschilderd gaat worden, met deze kleuren ziet het er sowieso vrolijk uit! En de kleur die het meest bij Pasen hoort is toch wel geel, dus met deze kleur zit je zeker goed.

Verf

Sommige kinderen vinden het heerlijk om met hun vingers te verven, voor deze kinderen is vingerverf dus erg geschikt. Andere kinderen vinden het niet zo prettig om verf aan hun handjes te krijgen, dus zij kunnen dan beter met een kwastje schilderen.

Het is wel verstandig om er op te letten dat de verf kindvriendelijk is. Waterverf bijvoorbeeld, maar deze verf is vaak wel erg waterig, en kleuren komen dan minder mooi uit. Vingerverf (kan ook met een kwastje gebruikt worden) is dikker en de kleuren komen veel mooier over. Ook plakkaatverf is kindvriendelijk (oké, ze moeten het natuurlijk niet gaan opeten) en verkrijgbaar in vele mooie, heldere kleuren.

Aan de slag

Zorg ervoor dat er een groot zeil of plastic tafelkleed op je tafel ligt, zodat je tafel niet onder de verf komt te zitten. Ook is het een goed idee om de kinderen een kliederschort aan te trekken zodat de kleren zoveel mogelijk verf-vrij blijven (hoewel kindvriendelijke verf meestal wel uitwasbaar is). Zet de verf klaar, leg de kwasten klaar en dan kun je aan de slag!

Wat ga je schilderen?

Bij Pasen horen onder andere Paashazen, eieren, kuikens en voorjaarsbloemen (narcissen, hyacinten en dergelijke). Je kunt op internet allerlei leuke Paaskleurplaten uitprinten, deze kun je door je kinderen laten verven. Leuker is het natuurlijk om zelf wat te maken! Als je kinderen al wat ouder zijn kun je ze bijvoorbeeld een foto van voorjaarsbloemen laten naschilderen (of nog leuker: een vaas met tulpen!).

Je kunt wat paashazen uit bruin karton knippen (of kuikens uit geel karton) en ze deze mooi laten versieren met verf. Plak ze als ze klaar zijn tegen een leeg wc-rolletje en de Paashaasjes of kuikens kunnen als decoratie ergens neergezet worden.

Of knip in diverse formaten eieren uit wit papier en laat ze deze verven. Als de eieren klaar zijn, kun je er een mobiel van maken en voor het raam hangen. Echte eieren verven is natuurlijk ook heel leuk om te doen.

Je kunt ook een mandje van papier vouwen (vierkant in 16 vakjes vouwen, vervolgens inknippen en de zijkanten omhoog zetten, hengsel erbij van papier en voila!) en deze schilderen. Vervolgens kunnen de kinderen daar wat paaseitjes in leggen.

Het is ook erg leuk om een lege eierdoos te schilderen. Als de eierdoos helemaal droog is, kun je er wat gras van papier in doen en daar wat echte of chocolade eitjes in leggen.

Plezier

Er zijn dus genoeg leuke dingen te schilderen die met Pasen te maken hebben. Het maakt niet uit hoe het resultaat eruit komt te zien, het belangrijkste is dat je kind plezier heeft in het schilderen en lekker creatief kan zijn!

Zijn jullie van plan om eitjes te gaan schilderen?

Geschreven door mama Sharon

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je