{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leuke interieurtips voor als er een kindje op komst is

Het is heerlijk om lekker te snuffelen in speciale babywinkels. Tegelijkertijd zie je soms door de bomen het bos niet meer. Lees hier enkele leuke interieurtips.

Afbeelding blog 'Leuke interieurtips voor als er een kindje op komst is'
Een babykamer inrichten is misschien wel het moeilijkste en tegelijkertijd ook het leukste wat er is. Na een paar maanden zwangerschap kan het al behoorlijk gaan kriebelen. Het maakt de komst van je kindje misschien nog wel echter dan alle echo foto's bij elkaar. Het is daarnaast ook gewoon heerlijk om lekker te snuffelen in speciale babywinkels. Tegelijkertijd zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat vindt je leuk? Waar moet je nou op letten? Lees hier enkele leuke interieurtips.

Kleur

Allereerst is de kleur van de babykamer heel bepalend voor het kamertje. Niet alleen voor de uitstraling van het kamertje, maar ook voor je kindje. Kleuren als rood en oranje kunnen je baby negatief beïnvloeden, ze kunnen er onrustig van worden. Met als gevolg dat je kindje niet goed slaapt of veel huilt. Groen en blauw zijn van nature rustgevend, maar kunnen wat koel overkomen. Als je besluit het kamertje groen of blauw te maken, kies dan voor een wat zachtere tint. Dan komt het niet zo koel over. Ook kun je deze twee kleuren natuurlijk combineren met een warmere kleur, dat compenseert dan weer wat. Het schijnt dat baby's zich nog het prettigst voelen bij zachte, lichte kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roze, crème, perzik, abrikoos, lavendel of zacht geel. Deze kleuren stralen liefde en geborgenheid uit. Waar vaak niet over wordt nagedacht, is de kleur van het plafond. Maar een baby'tje ligt het grootste gedeelte van de dag toch op zijn of haar rug. Dan kan een plafond met een lief kleurtje eventueel ook geen kwaad.

Veiligheid

Het is ook heel belangrijk om na te denken over hoe veilig je nieuwe kinderkamertje eigenlijk is. Zorg ervoor dat je meubels goed in elkaar zitten en controleer ze ook regelmatig. Je moet er toch niet aan denken dat je commode uit elkaar valt, terwijl je kindje erop ligt. Kindermeubeltjes hebben ook niet het eeuwige leven en zijn zo af en toe ook aan vervanging toe. Respecteer en accepteer dat. Als je kind op een gegeven moment groot genoeg is om lekker op de grond rond te kruipen, tijgeren, buikschuiven, kan het handig zijn om de eventuele stopcontacten te voorzien van kindersloten. Je kan beter voorkomen dan genezen. Gebruik als het even kan ook zachte materialen, zonder te veel scherpe punten en/of uitsteeksels. Dit kan ene hoop ellende voorkomen.

Decoreren

En dan misschien nog wel het leukste: het kamertje decoreren. Je hebt ontzettend leuke meubeltjes gekocht, de muren in een mooi kleurtje geverfd, maar het is nog zo káál. Nou zijn er wel een aantal dingen waarmee je het kamertje lekker kunt opfleuren. Het dekentje in de wieg of het ledikantje bijvoorbeeld. Als je toch met zwangerschapsverlof bent: knutsel er lekker zelf één in elkaar. Ga naar de stoffenwinkel of naar de markt en zoek wat leuke stofjes uit. Op die manier kan je er helemaal van maken wat je zelf leuk vind. Hetzelfde geldt voor de gordijnen die je ophangt. Iets wat je ook zou kunnen overwegen, is een muursticker of een leuk behangetje. Effen muren kunnen soms nog wat saai en onaf overkomen. Met een leuke muursticker of een stuk behang kan de kamer al een hele andere uitstraling krijgen. Verder kan je natuurlijk variëren met veel verschillende accessoires. Mijn advies is om gewoon een keertje lekker in een babywinkel te gaan rondlopen en te kijken welke accessoires er bij jouw kamertje passen. Er is zo veel keus, er moet wel wat bij zijn wat jouw smaak is. Tot slot is het vooral heel belangrijk om ervan te genieten. Je maakt immers maar één keer een babykamertje voor je kindje. Geschreven door mama Judith den Besten

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je