{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leuke gezelschapsspellen voor kinderen van 6-8 jaar

Afbeelding blog 'Leuke gezelschapsspellen voor kinderen van 6-8 jaar'

In het najaar en in de winter is het gezellig om gezelschapsspelletjes samen met het gezin te doen. De dagen zijn dan donkerder en je brengt meer avonden thuis door. Samen spelletjes doen wordt dan extra gezellig. Tegenwoordig kun je natuurlijk spelletjes op de computer doen. Toch vinden veel ouders en kinderen het juist ontzettend leuk om een spel uit de kast te halen om samen een spelletje te gaan doen. Het is gewoon heel knus om met het gezin een spel te spelen. Welke leuke gezelschapsspelletjes heb je voor kinderen van 6-8 jaar?

Monopoly

Monopoly is een leuk spel voor de grotere kinderen vanaf 8 jaar. Het is een bordspel dat veel ouders nog van vroeger kennen. Het Monopoly spel is het meest verkochte spel ter wereld. Dit is al sinds 1935. Het spel is in maar liefst 26 talen verschenen. Tijdens dit spel kun je zo veel mogelijk straten kopen. De Kalverstraat is de duurste straat op het Nederlandse bord.

Twister

Twister is ook een geweldig leuk spel voor kinderen. Vanaf 6 jaar is Twister heel geschikt. Er is een draaischijf. De draaier bepaalt hoe je je hand of voet gaat neerzetten. Er is een plastic kleed met gekleurde cirkels. Als de draaischijf wordt gedraaid dan gaat de deelnemer aan het spel zijn hand of voet verplaatsen. Degene die omvalt heeft verloren. Een gekleurde cirkel mag niet door twee personen tegelijk bezet worden. Er wordt altijd veel gelachen omdat het heel grappig is om te zien hoe sommige kinderen op het bord gaan staan. Pubers en studenten vinden Twister vaak ook nog heel leuk. Er zijn meer dan drie miljoen exemplaren van Twister verkocht.

Het Jumbo Zakgeldspel

Een spel voor kinderen vanaf zes jaar. Dit spel is behalve leuk ook leerzaam, omdat kinderen met geld leren omgaan.Een ideaal spelletje om samen met je kind te doen.

Memory

Dit is een ideaal spel om samen met het hele gezin te doen. Zeker de jongste kinderen kunnen heel goed de plaatjes herkennen en onthouden. Ze weten het vaak nog beter te onthouden dan papa of mama. Kinderen hebben namelijk een heel sterk kortetermijngeheugen. Er zijn meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht van het spel Memory. In 70 landen is het spel verkocht. In Duitsland worden zelfs speciale Memory wedstrijden georganiseerd.

Een kaartspel/UNO

Een kaartspel zoals UNO is ook heel leuk om met kinderen van 6 tot 8 jaar te doen. UNO lijkt op het bekende kaartspel Pesten, maar het is net wat eenvoudiger. Kinderen vinden het geweldig als ze van papa en mama kunnen winnen.

Welke gezelschapsspellen speel jij het liefst met je kind? Laat het weten in een reactie hieronder.

Veel spelletjesplezier toegewenst!

Geschreven door mama Gea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je