{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lekkere Home Made ijsjes

Het is weer super lekker weer buiten en dus ook tijd voor soms wat verkoeling in de vorm van een ijsje, maar dan wel een Home Made!

Afbeelding blog 'Lekkere Home Made ijsjes'

Met dit weer zie je weer steeds meer kinderen ijsjes eten. De ene met een nog groter ijsje dan de andere. Iets wat wij niet aan onze kindjes geven. Nee, zij krijgen Home Made ijsjes met vooral veel fruit. Heel gemakkelijk te maken samen met je kindjes! Hieronder een aantal lekkere recepten om eens thuis te proberen!

Wat heb je nodig?

Voor het maken van de lekkerste ijsjes heb je een blender en of pers o.i.d. nodig. Natuurlijk de ijsvormpjes (bij huishoudwinkels te koop) en een vriezer. En drie uur geduld na het maken van de ijsjes om ze in te laten vriezen.

Simpele Waterijsjes

Voor simpele waterijsjes meng je ranja (smaak naar eigen keuze) met water. Vervolgens vul je de ijsvormpjes en plaatst deze in de vriezer. Na drie uur zijn je ijsjes klaar.

Banaan, Sinaasappel, Limoen IJsje

Je hebt hiervoor nodig een banaan, een halve limoen en 4 sinaasappelen. Eerst pers je de halve limoen en de vier sinaasappelen uit. Daarna doe je de geperste sap en de banaan in een blender. Even goed blenden en daarna in de ijsvormpjes gieten. Na 3 uur heb je heerlijke fruitige ijsjes.

Frambozen Waterijs

Om Frambozen Waterijs te maken heb je nodig: 125 gram frambozen, 200 ml water, 15 ml honing en 30 ml ranja (frambozen smaak). Blend de frambozen met het water erdoorheen goed fijn. Giet het vervolgens in een zeef en vang het in een bakje op. Voeg daarna de honing en de ranja toe en roer het geheel nog even door. Daarna in de vormpjes gieten en na drie uur heb je lekker waterijsjes. Je kunt dit eventueel nog helemaal afmaken door hele frambozen er tussen te doen.

Maken jullie ook wel eens zelf ijsjes? Geef hier ook jouw recept door!

Geschreven door Mama Kim de Jong

bannerah

 

Tags: #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je