{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lekker lenteweer, wat te ondernemen?

Heerlijk, het is weer lente. En nu het weer beter is sta je als ouder te springen om weer leuke dingen buiten de deur te doen met je kindje. Maar wat ga je dan doen?

Afbeelding blog 'Lekker lenteweer, wat te ondernemen?'

Je kunt natuurlijk naar de dierentuin of een pretpark gaan, maar er zijn ook activiteitetn die je in de lente kunt doen, zonder dat het veel geld hoeft te kosten

Kinderboederij

De kinderboerderij is een vast item op het lijstje van veel ouders. Niet duur, en soms zelfs gratis. In deze tijd zijn er veel pasgeboren dieren. En vaak is e rook nog wel een speeltuintje in de buurt.

Is er en schaapskooi in je buurt, dat heb je grote kans dat ze een bezoekersdag organiseren om naar de lammetjes te mogen kijken.

Je kunt samen met je kind bloemetjes plukken en die drogen tussen een paar boeken. Benoem de bloemetjes, zo wordt het ook nog eens leerzaam. Of maak een regenboog met bloemetjes etc. die je kind buiten vind. Plak alles op zodat je een kleurenregenboog maakt.

Wandelen

Wandelen op de hei of in het bos met je kleintje. Gratis en je kindje verveelt zich geen moment. Waarschijnlijk ziet je kindje heel veel dingen, waar jij niet op let. Laat je kind spulletjes uit het bos meenemen, zodat je er een kijkdoos of tekening van kunt maken. Neem een emmertje mee, waar de spullen in kunnen.

Wil je toch even in de tuin werken, laat je kindje meehelpen. Plant zaadjes en leg uit dat er straks een plantje of bloemetje uitkomt. Samen de plantjes water geven of onkruid uit de tuin halen. Je kindje zal heel trost zijn op zichzelf omdat hij zo goed geholpen heft.

Beestjes zoeken

Zoek naar beestjes in de tuin. Peuters zien vaak als eerste wat er op de grond kruipt. Wij zien die mieren, pissebedden en kevertjes misschien al lang niet meer als speciaal, maar voor je peuter is het allemaal heel spannend en intressant om al die beestjes te bekijken. Wanneer het tijd is om weer naar binnen te gaan of als het regent kun je je kind vragen om de beestjes die hij gezien heeft te tekenen.

Bellenblazen is bij veel kinderen ook een leuke bezigheid. Nog leuker is vaak om de bellen te vangen of kapot te maken.

Veel plezier deze lente!

Geschreven door mama Judith

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je