{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwijlen, eten & wat drama

Afbeelding blog 'Kwijlen, eten & wat drama' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochter is op het moment een kwijl machine. Dit komt natuurlijk allemaal door de ontwikkeling van haar tandjes. Papa en mama helemaal trots! Een paar dagen terug voelde we een tandje doorkomen. Uit enthousiasme begonnen we helemaal te gillen " Ohhhh Maliya, je krijgt een tandje "!! De kleine babygirl schrok van ons en begon gelijk te huilen. Oeps... iets te enthousiast haha!
Wat ik wel echt heel grappig vind is dat we op een gegeven moment die mini-tand ook moeten gaan poetsen. Logisch natuurlijk, want je wilt ook niet dat je kind straks allemaal engelse dropjes in haar mond heeft zitten. Anyway, het idee dat we 1 tand gaan poetsen, vind ik gewoon grappig.

Ook als ze dr hapje eet, voel ik telkens die tand tegen de lepel komen. Ze eet al fantastisch, laat staan als ze ontdekt dat ze straks ook echt kan bijten en kauwen.... Echt, ze vind haar hapjes, die we trouwens zelf bereiden, echt heerlijk. We moeten zelfs van tevoren bedenken hoeveel ze gaat eten, aangezien er niet echt een rem op zit. We geven denk ik 70 procent groente en 30 procent fruit, dus geen gekke dingen. Maarja.. wat extra baby vetjes zijn nooit verkeerd. We zien nu al dat ze lekker veel energie heeft, dus ze verbandt genoeg! Trouwens die energie... van wie zou ze dat toch hebben?

Een pittige tante met lekker veel energie en we love it. Iedere ochtend als ze wakker wordt en ze ziet ons, krijgen we altijd een grote glimlach te zien. Nou beter kun je je dag niet beginnen toch?!
Echt dat heerlijke kind geeft ons zoveel liefde en geluk, niet te beschrijven. Natuurlijk heeft ze ook haar heftige momentjes, want ze weet heel goed wat ze niet wilt en laat dat dan maar haar extreem goed ontwikkelde stembanden horen. Echt ze heeft me een volume!

Vorige week gingen moeder en dochter gezellig samen lunchen. Maliya een flesje en ik had voor mezelf een broodje besteld. Het liefst wilde ik een ingewikkelde salade, maar aangezien ze alles probeert te pakken vond ik dat niet zo'n goed idee. Anyway... op het moment dat ik wil beginnen aan mn broodje besluit ze dat ze niet meer wilt zitten. Geforceerd probeer ik mn broodje achterin te proppen en Maliya wordt steeds geïrriteerder. Ze is er helemaal klaar mee. Sowieso keek de gehele lunchroom al, omdat iedereen altijd "even snel" naar je baby wilt kijken, maar nu voelde ik alle ogen echt branden. Wat denk je, Maliya werd hysterisch, begon me toch een partij te huilen en dan moest ik haar jas nog aandoen. Volgens mij werd ik net zo rood als de neus van Bassie, echt ik steeg bijna op! Zweet op mn rug, al haar speelgoed kwam voorbij, maar niets hielp. Het aller leukste was, op het moment dat we buiten waren ze meteen klaar was met haar drama moment. Achja... heb ik dat ook weer een keer meegemaakt.

Het is allemaal één groot avontuur en een verrassingspakket, maar geloof me, ik geniet. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je