{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwestie van opvoeding!

Mijn mond viel open van verbazing. Hij kan niet ouder dan een jaar of 8 zijn geweest en vond het blijkbaar maar al té grappig.

Afbeelding blog 'Kwestie van opvoeding!'

Afgelopen vrijdag had de onderbouw een studiedag ( rare benaming eigenlijk voor een vrije dag van de kleuters )

Een dag binnen zitten leek mij niks. Ik wilde erop uit en mijn kinderen ook. Ze hadden energie voor 10. Dus in huis stuiteren was geen optie. Het regende echter pijpenstelen en dat zou de hele dag aanhouden volgens mijn buienradar app. Een uitstapje naar de ballenbak leek mij perfect voor zo'n treurige dag!

In de omgeving zijn er een aantal. Nu weet ik dat degene in Zoetermeer vrij groot is en zowel geschikt voor mijn oudste als mijn jongste. Voor beide is er genoeg om te doen. 2 verschillende area's voor de leeftijd tot en met 4 en voor de leeftijd vanaf 4. verder is er om het een uur een disco en tevens genoeg klimtoestellen en auto's en dergelijke waarmee ze rond kunnen racen.

Ik heb mijn moeder gebeld en gevraagd of ze zin had met ons mee te gaan. Voor mij gezelliger en voor de kinderen ook erg leuk. Mijn moeder zou rond twaalven bij ons zijn. Mijn jongste had vroeg geslapen. We hebben lekker met z'n 4en geluncht waarna we gelijk richting de ballenbak vertrokken.

Wat was het geweldig! Ik geniet zo als ik zie me merk dat mijn meiden het naar hun zin hebben. De ballenbak is een uitkomt! De laatste keer dat we hierheen gingen was D nog een baby en had ze er dus niet veel aan. Nu gierde ze het uit van de pret. Heerlijk om te zien! Ze klom zelf het kleine trapje af en gleed met een lach op haar gezicht telkens opnieuw de glijbaan af, ze nam een duik in de ballenbak en gooide ballen over en weer met haar grote zus. Ze hadden echt de tijd van hun leven. Ontdekken vindt ze geweldig! Mijn oudste genoot ook zichtbaar. Ze bleef springen op de trampoline, roetsjen van de glijbaan en lachen van plezier.

Het was al met al een super leuke dag. Het was er ook rustig natuurlijk omdat de meeste kinderen wel gewoon school hadden en de ouders met kleine kinderen rond het middaguur weer richting huis gingen.

Demi wilde op een gegeven moment naar het grote gedeelte toe. Prima, dan ga ik mee. Ik kroop mee door de smalle paden en liep al bukkend het labyrint door. Vlak naast ons stond een vrij stevig jongetje te lachen met zijn vriendjes waarbij hij keihard “Kut Vrouwen” riep. Mijn mond viel open van verbazing. Hij kan niet ouder dan een jaar of 8 zijn geweest en vond het blijkbaar maar al té grappig. Eerst wilde ik er niks van zeggen, maar toen hij het maar bleef herhalen deed ik toch mijn mond open. Er spelen daar veel jongere kinderen. “Hou daar eens mee op” zei ik hem. Hij  reageerde niet, maar een “vriendje” van hem wel. “Hij is nog maar een kind hoor”, zei hij nogal brutaal tegen mij. “Dan hoeft hij nog niet dit soort dingen te roepen, er spelen hier nog andere kinderen hoor” zei ik terug, lichtelijk geïrriteerd. Het vriendje hield zijn mond, waarop het stevige jongetje zei dat hij lekker niet zou ophouden. “Dat ga ik naar je moeder toe, wil je dat ik het haar vertel”? Hij schrok en schudde zijn hoofd vluchtig heen en weer. Ik ging verder het labyrint door en zag dat mijn oudste inmiddels ons gevolgd was en zich bij ons aansloot. Het jongetje hoorde ik in de verte herhaaldelijk “KUT MEVROUW” roepen ( duidelijk aan mij gericht) Ik wilde er niet op ingaan omdat ik niet wilde dat er nadruk op zijn uitspraak werd gelegd en mijn oudste van 5 hier iets van mee zou krijgen. Ik gaf hem dus alleen een boze blik. Dat was blijkbaar genoeg, want hij hield gelijk zijn mond. Belachelijk ook dat een kind van die leeftijd het leuk vind om zo te vloeken. Ik vind het ongepast, respectloos en totaal misplaatst. Hoe komt een kind hierop? Ik trek gelijk zijn opvoeding is twijfel. Hij heeft in ieder geval nog heel wat te leren, laat dat duidelijk zijn!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je