{{ message.message }}
{{ button.text }}

ongeduldig kind dat nooit wil luisteren?

Krijgt uw kind ook vaak de stempel van een ongeduldig kind dat nooit wil luisteren. Misschien is uw kind een beelddenker. Onderstaand artikel hebben wij afgelopen week op onze website (deleukstekinderen.nl) geplaatst. We hebben hier ontzettend veel mooi reacties op gekregen. Graag deel ik dit artikel met jullie!

Afbeelding blog 'ongeduldig kind dat nooit wil luisteren?'

Beelddenkers: ontwikkeling linker- en rechterhersenhelft.
Kinderen worden geboren met een dominante rechter hersenhelft. Logisch, want de taalontwikkeling en het beredeneren komt pas op latere leeftijd. Hun omgeving verkennen ze door het bewegen van de armen en benen. Met klanken (huilen) maken zij duidelijk dat ze iets willen. Alles is gericht op het direct vervullen van een behoefte. Dit is het primaire denkproces.

Een goed voorbeeld: een baby heeft honger. Hij gaat huilen, krijsen en met zijn armen en benen zwaaien om de aandacht van zijn moeder te krijgen

Rond hun derde/vierde levensjaar vindt een omslag punt plaats. Kinderen leren praten. Taal gaat overheersen en een kind gaat de wereld ‘beredeneren’. Dit wordt het secondaire denkproces genoemd.

Een kleine groep mensen blijft in beelden denken. De rechterhersenhelft blijft dominant. De linkerhersenhelft kan een achterstand gaan vertonen, maar dit hoeft niet. Hoogbegaafde mensen zijn vaak beelddenkers en zijn ook goed in taal en rekenen. Als de linker hersenhelft wel minder wordt ontwikkeld, kan dit leerproblemen veroorzaken. Maar ook kleine problemen in het dagelijks leven. Zoals blijkt uit onderstaand voorbeeld van een beelddenkend kind wat graag iets wil drinken.

Beelddenkers wil ook direct zijn behoefte bevredigen. Beredeneren kent hij niet en hij voelt alleen een dringende behoefte: EEN GLAASJE LIMONADE, NU. Elk argument waarom dit niet kan zal een kind verwerpen, simpelweg omdat het niet in zijn denkproces past. Als hij zijn behoefte niet direct kan bevredigen, kan dit een driftbui veroorzaken. Hij krijgt uiteindelijk het stempel van een ongeduldig kind dat nooit wil luisteren.

Door bijvoorbeeld de vraag te stellen of mama tegelijkertijd kan stofzuigen en limonade kan inschenken. Een kind vormt zich nu een beeld van de situatie. Schrik niet van een creatief antwoord want beelddenkers zijn heel vindingrijk als ze iets voor elkaar willen krijgen.

Wij willen meer over basisschool kinderen gaan schrijven op onze site. Als u nog leuke tips heeft over interesante onderwerpen, laat ze mij weten.

Tags: #Kids & Zo, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je