{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kriebels van de "gezond leven" hype

Wat je op een maandagavond wel niet ontdekt, er is gewoon een hype bezig!

Afbeelding blog 'Kriebels van de "gezond leven" hype'

Gisteravond bedacht ik me ineens dat ik mijn verlanglijstje voor het lootje van Sinterklaas nog moest invullen.  Wij vieren namelijk Sinterklaas bij ons thuis, de volwassenen trekken lootjes, en de kinderen krijgen op ieders inzicht kadootjes. Voor mezelf betekent dat dat ik na moest denken over een kadolijst. 

Eerlijk gezegd ben ik daar erg slecht in, ik hou namelijk niet van parfum,  make-up en sieraden.  Wat ik wel leuk vind is lezen. Dus bedacht ik, gooi wel een paar boeken op mijn lijstje. Op een grote webwinkel,  iets met zo'n mannetje,  hadden ze ook suggesties als je je voorkeuren aangeeft. Lekker makkelijk denk ik dan.

Tot ik de suggesties te zien krijg. Het waren 10 boeken, waarvan er 9 over gezond leven en diëten ging. "Hmm,  misschien toeval". Dat dacht ik optimistisch.  Toen maar de top 10 best verkochte boeken, bijna hetzelfde verhaal. 

Ondertussen had ik ook de tv aanstaan,  op de "Nationale Gezondheids Quiz". Het ging erover dat appels helemaal niet goed voor je zijn. En nog allemaal andere tips hoe je "gezond"  kunt leven. En toen besefte ik me, het is een hype.

Volgens mij weten mensen gewoon niet meer hoe je normaal leeft, en moet nu alles gezond zijn. Wat chiazaad hier, schepje quinoa daar.  En waag het niet om een patatje mayonaise te eten! Eerlijk gezegd krijg ik er de kriebels van. Doe toch lekker normaal, en vreet zo'n patatje!  Het leven is al zwaar genoeg,  dus geniet ervan (maar wel met mate).

En ondertussen staat er nog niets op mijn verlanglijstje.. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je