{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kraamhulp en het invullen van schema's

Na de geboorte van je kindje heb je de kraamhulp in huis. Ik ben benieuwd hoe jullie dit ervaren hebben!

Afbeelding blog 'Kraamhulp en het invullen van schema's' Achtergrond blur afbeelding

Onlangs ben ik bevallen en nu is de kraamhulp weg. Om heel eerlijk te zijn vind ik het heerlijk om nu alleen te zijn met mijn kleine meid. Begrijp me niet verkeerd hoor, de kraamhulp was meer dan welkom en ze heeft erg goede tips gegeven en was aardig en behulpzaam. Maar toch vond ik het moeilijk om een "vreemde" in huis te hebben en ik vond het soms ook gewoon erg druk allemaal. De kraamhulp was er alleen in de ochtend omdat mijn partner ook een week vrij had genomen en 's middags dus de boodschappen kon doen, koken, opruimen, etc. Hoe hebben jullie dit ervaren? Vonden jullie het ook fijn toen de kraamhulp weer weg was of mocht de kraamhulp van jullie wel langer blijven? Zelf vond ik het ook druk omdat ik in de eerste week ook een heel schema moest invullen dat iedere dag door de kraamhulp bekeken werd. In het schema moest ik noteren hoelang ik borstvoeding had gegeven, de temperatuur van mijn kindje, hoe laat ik borstvoeding gaf, of mijn kindje plas- en poepluiers had en zoja, hoe veel. Na een paar dagen was ik dat schema een beetje zat! Nu de kraamhulp er niet meer is, hoef ik ook dat schema niet meer in te vullen en dat geeft met ook rust. Misschien komt het ook omdat mijn kindje de tweede is en je dan misschien al een beetje weet hoe alles gaat. Maar nu geniet ik dus van alle rust en plan ik ook niet teveel kraamvisites in een week. Eerst maar even een beetje wennen aan het nieuwe ritme! Ook vond ik het moeilijk om de was uit handen te geven, noem me maar een controlfreak haha... Maar de eerste dag na de bevalling wilde ik eigenlijk zelf de was weer gaan doen (dat kon ook omdat de bevalling zeer voorspoedig verliep en ik gelukkig nergens last van had) en ik wilde ook niet op bed liggen de hele dag. De eerste dag moest ik op bed liggen van de kraamhulp maar de volgende dag ging ik er gewoon uit omdat ik er erg moe van werd en graag ook naar beneden wilde en alle lieve geboortekaartjes te kunnen zien die in de woonkamer hingen. Hoe ging het bij jullie tijdens de eerste kraamweek? Vonden jullie het ook erg druk?

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je