{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koken zonder pakjes en zakjes

Koken zonder pakjes en zakjes. Het klinkt zo makkelijk toch? Maar op het moment dat ik voor deze week de boodschappenlijst opstel, zie ik dat ik eigenlijk best veel pakjes en zakjes gebruik bij het koken. Waar zijn de verse kruiden en smaakmakers gebleven?

Afbeelding blog 'Koken zonder pakjes en zakjes' Achtergrond blur afbeelding

 

Zojuist heb ik een stuk gelezen over verschillende 30 dagen uitdagingen, in de meest uiteenlopende vormen. En wist je dat de 30 dagen niet zomaar een aantal is? Het kost een persoon minstens 30 dagen om bepaald gedrag af te leren of juist aan te leren. En omdat ik dit wil uitproberen ga ik de komende 30 dagen koken zonder pakjes of zakjes. (Misschien niet voor iedereen een hele spannende uitdaging, maar zeg nou zelf: je moet ergens beginnen toch?)

Voordat je begint aan zo'n uitdaging moet je weten waarom je het doet. Mijn reden: onze oudste zoon is gek op koken, samen met mama. En geloof me, daar is deze mama erg blij mee. Maar toen ik vroeg waar de pastasaus van gemaakt werd en hij stellig zei: van de tomatensaus in de potjes, werd ik even niet goed. Hij weet dat patat van aardappels worden gemaakt, maar gelooft daadwerkelijk dat pastasaus uit potjes komt? Nee, dat gaat niet goed. Ik heb een fout gemaakt, en daar ga ik wat aan doen. 
Samen delen wij een passie: koken. Dan ga ik heb ook daadwerkelijk leren koken! Weg met kant-en-klaar gedoe, we maken het zelf. Heerlijk genieten van alle geuren, kleuren en smaken. En dankzij het boek koken zonder pakjes&zakjes, zal het allemaal best gaan lukken!

Dus vanaf morgen koken wij 30 dagen zonder pakjes en zakjes. Ik zal bijhouden wat we maken. En om alvast een voorproefje te geven: 

Dag 1: Kabeljauwfilet met zelfgemaakte) pesto en kerstomaatjes

 

 

 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je