{{ message.message }}
{{ button.text }}

Knutseltips voor Sinterklaas

Hieronder volgen dan ook enkele knutseltips voor Sinterklaas.

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Jaja hij is onderweg van Spanje naar ons land, dus jonge kinderen zijn helemaal in de ban van Sinterklaas. Het is een leuk idee om samen lekker aan de knutsel te gaan, zodat de Sint en zijn Pieten zich extra welkom voelen in Nederland! Hieronder volgen dan ook enkele knutseltips voor Sinterklaas.  

Vlaggenlijn

Sinterklaas voelt zich natuurlijk extra welkom als er slingers worden opgehangen voor hem. Een vlaggenlijn maken is dan ook erg leuk. Laat je kindje lekker kleuren en plakken en maak er daarna een vlaggenlijn van. Deze kun je voor het raam hangen. En als je kind hierop zijn/haar verlanglijstje plakt, dan kunnen Sint en de Pieten extra goed zien wat er gewenst wordt!  

Pietenmuts en Mijter

muts De intocht wordt extra vrolijk als alle kinderen een pietenmuts of mijter op hebben. Deze zijn ook gemakkelijk thuis te maken. Met stroken stevig papier een band om het hoofd maken en daarna ook met stevig papier een driehoek voor de mijter. Deze kan dan mooi versierd worden met kleuren en plaksels. Een pietenmuts kan gemaakt worden met crêpepapier. En daarbij hoort natuurlijk wel een mooie gekleurde veer!  

Wc-rol Sint en Pietjes

Van wc-rolletjes kun je leuke Sint en Pieten poppetjes maken. Met muizentrapjes maak je de armen en benen, dan kunnen ze lekker zitten op de kast, vensterbank of ergens anders in het huis. Ook hier gebruik je papier (niet te dik). Stroken papier voor de armen en benen (muizentrapjes) en crêpepapier voor de Pietenmutsen. Een veer kun je zelf maken of als je het helemaal af wilt maken, gebruik je een echte gekleurde veer.   stoomboot

Stoomboot

Met een leeg pak (bijvoorbeeld melk) kun je een mooie stoomboot maken. Leg het pak neer en plak er aan beide kanten een flinke strook papier tegenaan. Aan de voor- en achterkant plak het de stroken tegen elkaar. Daarna maak je het dek (bovenop het pak tussen de stroken een stuk papier plakken welke op maat is). Om het af te maken nog wel een mast. Deze kun je maken met een wc-rol of beter nog een lege rol van het keukenpapier (die is wat hoger). Je kunt de boot versieren met cadeautjes, Sinterklaas, Pieten en Amerigo.  Ook vlaggetjes op de boot is leuk. Van voor waar de stroken tegen elkaar aan geplakt zitten, via de mast naar het achterdek (waar de stroken papier tegen elkaar aan zitten). Om het af te maken natuurlijk nog wat watten als stoom voor uit de mast.  

Staf

We hopen dat de Huis-Piet de staf nog vindt, maar voor het geval dat het niet gaat lukken kunnen wij voor de Sint alvast een andere maken. Zoek in het bos een mooie flinke stok. Laat deze thuis goed drogen en verf hem daarna. Dan nog even versieren en de Sint heeft een gloednieuwe staf.     Geschreven door mama Kim    

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je