{{ message.message }}
{{ button.text }}

Knutselen met Pasen, 5 ideeën

Pasen is een leuke tijd om te knutselen. Paaseieren, paashazen, paastakken, er valt vanalles te knutselen rond Pasen. Hierbij 5 knutselideeën!

Afbeelding blog 'Knutselen met Pasen, 5 ideeën'

Pasen is dé tijd om lekker te gaan knutselen samen met je kinderen. Niet alleen je kinderen vinden het heerlijk om te knutselen, ook jij kan jezelf weer gaan verbazen! Lees hier de leukste tips.

Paaseieren van garen knutselen

Bij knutselen voor Pasen ontkom je niet aan het good old paasei. Dit is een leuke knutsel om ook lekker vies te worden. Met bloem, water en houtlijm (verhouding: 1:1:1) maak je zelf een lijmpapje. Je blaast een ballon op (net zo groot als je paasei moet worden). Die smeer je in met het lijmpapje. Dan ga je (brei)garen om de ballon heen plakken, lange stukken. Als je deze kriskras doet krijg je het leukste effect. Tijdens het plakken van de garen zorg je dat je ook deze goed vastplakt met het lijmpapje, lekker goed insmeren. Als je klaar bent moet het ei drogen. Dit kan boven de kachel (ongeveer 5 uur) of zonder kachel (24 uur).

Als het hard geworden is, kan de ballon kapot geprikt worden, maar voordat je dat doet, duw je op plaatsen waar je bij de ballon kan, zodat de ballon los komt van de garen. Als de ballon kapot is en dus leeg is haal je deze uit het ei. Je moet dan nog wel even de resten van het lijmpapje van je ei afhalen. Dit kan er afgebroken worden zonder moeite en zonder dat het draadei kapot gaat.

Het leukste is om de ballon(nen) klein op te blazen (of waterballonnen te gebruiken) en dan verschillende kleuren eieren (of eieren van verschillende kleurcombinaties). Een leuke decoratie voor op een schaal of in een vaas.

Paashazen en andere dieren knutselen van wc-rollen

Van wc-rollen kun je de leukste paashazen, kippen en kuikentjes knutselen met Pasen. Natuurlijk allemaal in vrolijke lentekleuren. Ook kun je met draad en twee kartonnen “donuts” pompoenen maken. Als je kleine pompoenen wilt kun je dat het beste doen door draad om een vork heen te wikkelen, daarna een draad om het midden en deze stevig vast knopen. Aan de zijkanten losknippen en dan heb je een kleine pompoen.

Paastakken knutselen, maar dan net iets anders

Paastakken kun je in een vaas zetten en dan versieren, maar je kunt ze ook horizontaal ophangen. Dit is leuk om boven de tafel te hangen of voor het raam (het hoeven geen Paastakken te zijn, het kunnen ook de mooiste (zelf gevonden) takken uit het bos zijn). Deze kunnen dan op het allermooist versierd worden met paaseieren, kuikentjes en/of bloemen.

Paasei als bloemstukje knutselen

Met Pasen kun je van een ballon en papier-maché een paasei knutselen (ballon opblazen en half beplakken met papier. Daarna wit verven en het is net een eischaal). Deze kun je daarna leuk vullen met mos, bloemen etc. als een bloemstukje.

Eierdop maken knutselen

Met karton, foam vellen etc. maak je zelf de leukste eierdoppen. Dit kan in de vorm van een kip, kuiken, paashaas of iets anders leuks. Je fantasie kan je hier helemaal de vrije loop laten.

Heb jij nog leuke en creatieve ideeën om te knutselen met Pasen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je