{{ message.message }}
{{ button.text }}

Knippen en plakken (een stiekeme hobby)

De laatste jaren worden er in mijn omgeving veel baby's geboren. Ieder van hen verdient een leuk kaartje, maar waar koop je die?

Afbeelding blog 'Knippen en plakken (een stiekeme hobby)' Achtergrond blur afbeelding

We woonden in een klein dorp dus de kaarten keuze was beperkt tot de Hema, de Readshop of de sigarenboer. Bij de sigarenwinkel hadden ze prachtige kaarten, maar veel te duur. Ik vind het leuk om een kaartje te sturen, maar om er nu 4 euro voor neer te tellen gaat me iets te ver. Bij de Readshop hebben ze alleen "dertien in een dozijn" kaartjes en bij de Hema heb je grote kans dat er drie dezelfde kaarten hangen bij het kraambed. De keuze was dus niet zo groot in het dorp, dan maar online...Toch?

Ik heb al jaren een account op greetz.nl en stuur er af en toe een kaartje mee, maar erg persoonlijk vind ik het niet. Een kaartje dat wordt uitgeprint door een computer. Ik heb altijd het idee dat daar geen mensenhand aan te pas komt. Enige optie die dus over blijft is om zelf te gaan knippen en plakken. 

Mijn eerste kaartje maakte ik samen met Elfa. We gingen vingerverven, dus toen de handjes toch al onder de verf zat kon ze mooi even assisteren bij een kaartje. En zo stuurde ik mijn eerste eigen gemaakte geboortekaartje. 

Niet veel later diende zich weer een paar nieuwe dametjes aan en ik kon weer volop aan de slag. Dit keer was ik iets beter voorbereid en had al wat inkopen gedaan. Wat deco vellen, stempelsetje, fineliners en een mooie blanco kaart en ik kon aan de slag.

Ik ben niet zo'n tekentalent maar vind het wel erg leuk om te doen, dus af en toe probeer ik iets uit. Zo ook voor de gelegenheid van een zwangere vriendin. 

Mijn laatste creatie was een beetje out of the ordinary voor een geboortekaartje, maar ik wist bijna zeker dat de ouders van dit meisje het wel konden waarderen. Ik was alweer begonnen met mijn deco vellen toen ik erachter kwam dat dit niet "the way to go" was. Dus alles in de prullenbak en ik begon opnieuw. Elfa zat naast me druk te kleuren en ik zat druk te knippen. Uiteindelijk vind ik deze zelf erg leuk geworden en kan ik niet wachten op de volgende baby. Dan mag ik weer knippen en plakken. 

En zeg nou zelf, het is toch veel leuker om een eigen gemaakt kaartje in de bus te vinden, dan zo'n voorgefabriceerde? Ook al is het dan niet het mooiste kaartje er zit heel veel liefde en vooral veel plezier in. Kom maar op baby's jullie krijgen een kaart!

Maken jullie zelf ook weleens een kaartje of gaat je wens toch liever uit naar eentje uit de winkel?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je