{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderverjaardagen en geld

Kinderverjaardagen, hoeveel besteed je? Heb je een budget of luister je naar de wensen van je kind en wordt het budget daarop aangepast?

Afbeelding blog 'Kinderverjaardagen en geld'

Dus, mijn zoon is bijna jarig. En daar gaat natuurlijk heel wat verjaardagsstress aan vooraf, dat weet iedere mama denk ik wel haha! Nu heb ik natuurlijk nog te maken met omgangsregelingen met de vader van mijn beide kinderen, maar ik vind dat we er toch iedere keer weer op een degelijke manier uitkomen. Hij viert het zaterdag, ik zondag en op de verjaardag zelf houden we het kinderfeestje. We zullen er allebei bij zijn, zoals het nu staat. 
Maar nu een vraag die op kwam toen we de cadeaus bespraken. Mijn ex heeft best wel heel veel geld uitgegeven (als in €150,-), vooral aan Lego heb ik begrepen, terwijl ik dat echt overdreven vind. Begrijp me niet verkeerd, soms krijgen ze grote dingen op hun verjaardag, zoals een fiets en dan zit je al gauw op zo'n bedrag. Maar niet ieder jaar. Een fiets is voor mijn zoon hetzelfde waard als die fantastische Avengers actiepop van twee tientjes bij wijze van spreken. Die fiets staat nog splinternieuw in mijn hok (mooi verhaal voor een andere keer) en die actiepoppen die hij heeft, hebben al bijna geen verf meer van alle gevechten die ze hebben gestreden. Van mij krijgt mijn zoon een aantal kleine dingen, waarvan één doos Lego. Mijn kleine man heeft totaal geen idee van geld en de waarde ervan. Natuurlijk wil hij het liefst een gigantisch bouwpakket van €139,99 maar hij is dat allang vergeten als hij een pakket van €19,50 krijgt én een vet grote knuffel van The Avengers én zo'n fingerspinner (die nieuwe trend weet je wel) en mijn dochter mag ook nog wat uitzoeken voor haar broer. We houden het onder de €50,- en ik vind het zat. Het gebak kost geld, de traktatie kost geld, het feestje kost geld, maar wat zal hij genieten. Vooral van alle aandacht die hij krijgt en dat hij mag uitdelen op school. Want dáár gaat het voor hem om. En natuurlijk, alle cadeaus. Zoveel mogelijk, maakt niet uit wat het is, als er maar veel zijn. Want dat zijn kinderen. Heerlijk onbevangen, eerlijk en daarmee ook meedogenloos. En ze worden zo trots van de kleinste dingen. Heerlijk <3 
Hoeveel is teveel? Heb je een budget of kijk je naar zijn wensen en jouw financiële mogelijkheden en kijk je wat je kan waarmaken? 

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je