{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kindermishandeling is levenslang...

En helaas spreken we niet over de afstraffing van dit walgelijke tafereel, maar over de consequenties voor de slachtoffertjes...

Afbeelding blog 'Kindermishandeling is levenslang... '

Misschien is deze Blog niet geschikt voor iedereen, dus mocht je hier gevoelig voor zijn zou ik zeker overslaan..
De foto's zijn van beneden naar boven te lezen.

12.00.. Eindelijk 'tukkietime' voor meneer dus ik mag even met de beentjes omhoog, laptop op schoot en heerlijk heel eventjes doelloos online surfen. Post gecheckt, H&M bekeken, mamaplaats doorgescrolld en even kijken wat het nieuws vandaag brengt. Ineens kom ik via Telegraaf.nl terecht bij een artikel over een vader en stiefmoeder die worden vervolgd voor o.a. poging tot doodslag. 

Het dochtertje (nu 13) werd in februari 2015 ernstig onderkoeld aangetroffen in haar (t)huis in Roelofarendsveen. Haar stiefmoeder waarschuwde zelf een ambulance, omdat het meisje onwel zou zijn geworden.

Volgens het OM moest het meisje onder meer in de vrieskou op een nat matras slapen bij een open raam. Ook bleek de oudere broer van het meisje verwaarloosd en mishandeld te worden. Zo werd zijn mond dichtgeplakt met tape en werd hij door zijn 'ouders' vernederd. 

Ik ben niet iemand die snel huilt maar terwijl ik het live-verslag van de hoorzitting via Twitter volg rollen de tranen over mijn wangen. Mijn moederhart breekt voor deze twee kinderen die zoveel hebben moeten doorstaan terwijl dit hun 'thuis' was, waar ze zich juist veilig en geborgen hadden moeten voelen. 

Mishandeling_1456918995.png

Mijn verdriet slaat inmiddels om naar walging en woede naar de onmensen die ze dit aangedaan hebben.. Zo gaat het hier om het forum de laatste tijd vaker over veroordeling en empathie, maar hoe meer ik lees hoe meer de empathie naar de achtergrond schuift. Hier kan ik het niet voor opbrengen. 

Hoe kunnen zulke dingen gebeuren? De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg wisten in december al dat de kinderen te weinig hulp kregen van hulpverleners. Die hebben niet goed samengewerkt en niet genoeg gedaan met signalen van mishandeling. Dit is niet de eerste keer en ik ben bang dat het ook niet de laatste keer is.. 

Mishandeling5_1456924390.png

En wat drijft mensen tot zulke daden? En hoe vinden zulke mensen elkaar, aangezien ze schijnbaar beiden achter hun aanpak stonden. Deze kinderen zijn getekend voor het leven en zullen hier nooit overheen komen. Met een beetje geluk kunnen ze het hoogstens een plekje geven..

Ik hoop oprecht dat deze kinderen dit kunnen verwerken, maar het idee dat dit zoveel gebeurt waar we niet eens weet van hebben doet gewoon pijn.. Niemand mag een kind zijn of haar onschuld afnemen.. Daar is geen excuus voor..

Mishandeling3_1456919462.png

Ik loop naar het kamertje waar mijn zoon zorgeloos ligt te slapen en ik voel de tranen weer opkomen... Niet omdat ik verdrietig ben, maar omdat ik deze kleine man een veilig thuis kan bieden en hem al dit leed bespaart blijft... Want nooit, maar dan ook NOOIT zal ik hem iets laten overkomen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je