{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderdagverblijf als gezonde basis

Een kinderdagverblijf met een beleid waarin gezonde voeding is opgenomen; goed of teveel bemoeienis?

Afbeelding blog 'Kinderdagverblijf als gezonde basis'

Een kinderdagverblijf in Amsterdam heeft besloten om gezonde voeding op te nemen in hun beleid. Zo krijgen de kinderen alleen nog water en thee te drinken en snacken ze met groente en fruit. Hierbij houden ze de theorieën in het achterhoofd, dat kinderen gezonder leven als ze hier al vroeg aan gewend zijn.

Sommige mensen vinden dit heel ver gaan en zien het als nog een vorm van bemoeienis vanuit een instantie. Of onzinnig om zo streng te zijn, als het gaat om voeding.

Persoonlijk zou ik het best prima vinden. Het kinderdagverblijf deelt samen met ons in de opvoeding, dus vind ik het wel prettig als zij een gezonde levensstijl hanteren. Mijn kinderdagverblijf geeft wel diksap aan de kinderen, waar ik ook geen moeite mee heb. Maar ik zou er evenmin moeite mee hebben als dit water en thee zou worden.

Nu klink ik misschien wat minder verantwoord, maar soms zie ik het kinderdagverblijf ook als stabiele basis. Als wij bijvoorbeeld in het weekend even iets minder rekening houden met gezond eten, op tijd slapen en dat soort zaken, denk ik nog wel eens; 'ach morgen weer naar het kinderdagverblijf. Trekken zij het weer even recht.'

Daarbij vind ik het heel leuk om de kinderen zo nu en dan te verwennen met iets lekkers. Maar als dat ook al steeds op het kinderdagverblijf zou gebeuren, zou ik het wel jammer vinden dat het zoveel word. En ik zou er dan ook wel van balen, als ik daardoor minder vaak iets lekkers aan m'n kinderen zou kunnen geven. Als zij de gezonde basis leveren, zetten wij die ook door en kunnen wij voor de extraatjes zorgen.

Daarbij zou ik het niet leuk vinden, als ze hier té streng in zouden worden. Kinderen moeten ook af en toe, gewoon een koekje of zoiets moeten kunnen krijgen. Ook bij hen. Maar dat hier uitgekozen en speciale gelegenheden voor uitgekozen worden, is dat ook prima.

Al met al, heb ik niet zo heel veel moeite met zogenaamde bemoeienis. Het kinderdagverblijf is een verlengstuk van ons. Dus als we samen dan zorgen voor een gezonde basis, vind ik dat een fijne samenwerking in de opvoeding toch? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je