{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwemvaardigheid, maar waar?

Dunya wil op zwemvaardigheid en ik vind het een goed idee. Maar een plek vinden blijkt een enorme uitdaging te zijn. Pieker je met me mee?

Afbeelding blog 'Zwemvaardigheid, maar waar?' Achtergrond blur afbeelding

Wachtlijst

Aangezien Dunya al een jaar haar zwem-ABC binnen heeft en het schoolzwemmen ook allang is afgelopen, hebben we afgesproken dat ze na de zomervakantie op zwemvaardigheid mag. Ik heb al heel vaak op de site gekeken van de zwemvereniging die dat geeft in Het Marnix in Amsterdam en onlangs een mailtje gestuurd dat ik Dunya graag wil opgeven voor zwemvaardigheid. Er kwam al snel een reactie: “Helaas moet ik u meedelen dat er een wachtlijst is van ruim een jaar.” Wááát? Dat meen je niet! Had ik het maar geweten, had het op de site gestaan, dan had ik haar een jaar geleden al ingeschreven. Ik had geen idee dat dit zou kunnen gebeuren, wat naïef!

Schoolzwemmen

Ik ben erg boos op mezelf en Dunya is teleurgesteld. Ik hou niet zo van zwemmen, teveel trauma’s opgelopen met schoolzwemmen vroeger en ik vind mezelf niet om aan te zien in badpak. Dus af en toe zet ik mezelf eroverheen en ga met Dunya zwemmen. Maar regelmatig, dat gaat me niet lukken en dus gun ik het haar enorm om weer op zwemles te gaan. Op internet ga ik op zoek naar een zwembad dat ook zwemvaardigheid aanbiedt en waar geen of een kortere wachtlijst is. Die zwembaden zijn er genoeg, maar als ik kijk hoeveel reistijd het kost en hoeveel geld, dan is dat wel echt even slikken. En dan moet ik er toch nog maar eens goed over nadenken.

Dagkamp

Dunya wil deze zomervakantie weer op dagkamp. Daar gaan ze elke dinsdag naar het zwembad en ze wil weer twee weken. Vorig jaar vond ze het niet zo leuk. De eerste week werden er wat kinderen gepest en daar had ze last van. De tweede week dat ze ging zag ze er wel tegenop en vond ze het spannend. Maar uiteindelijk ging ze toch met veel plezier. Ze gaf alleen wel aan dat ze volgend jaar maar één week wilde. Nu twijfelt ze. De ene dag wil ze een week, de andere dag wil ze toch wel twee weken. En ook andere weken dan ik in gedachten had. “Maar in elk geval één week!” zegt ze stellig. Elke dag zegt ze dat ze nog geen tijd heeft gehad om na te denken, maar dat ze dat alsnog gaat doen. Ik ben dus heel benieuwd wat ze uiteindelijk besluit.

Zwem ABC

Ondertussen zit ik nog steeds te piekeren over een alternatief voor zwemles. Misschien toch gewoon een jaar wachten en dan alsnog op zwemvaardigheid? Er zijn genoeg andere leuke activiteiten. Misschien een kinderkoortje? Ze verveelt zich niet. Maar het blijft knagen. Zwemmen is goed voor Dunya en ze vindt het leuk. Het is ook erg jammer als ze al die inzet voor haar ABC verloren ziet gaan, omdat ze bijna nooit gaat zwemmen. En mezelf zover krijgen dat ik wekelijks met haar ga zwemmen, dat zie ik niet gebeuren. Toch maar extra reistijd en laat naar bed dus. En proberen een veilige route uit te zoeken, zodat Dunya zelf kan fietsen. In de winter kunnen we dan eventueel met het openbaar vervoer, maar fietsen is toch makkelijker.

Aikido

Oké, dan is het nog zoeken naar een geschikte dag en tijd. Tjonge, het is of op een dag dat ze waarschijnlijk Aikido heeft volgend schooljaar, of het is weer op zaterdagmiddag. Of het is veel te laat. Als het om acht uur afgelopen is en ze moet zich nog omkleden en dan nog naar huis, dan ligt ze wel heel laat in bed. Zaterdagmiddag kan natuurlijk wel, maar ik ben wel blij dat we juist die zaterdag weer vrij zijn. Jaren ging ze op zaterdag zwemmen en omdat ik heel principieel ben, week ik er ook niet vanaf. Dat betekent niks afspreken in het weekend. En het is ook best een eind weg. Minstens een half uur fietsen. Een ander zwembad is iets makkelijker bereikbaar, maar heeft nog ongunstiger lestijden voor ons. Er zijn best veel zwembaden en nog meer zwemverenigingen in Amsterdam. Ik had dan ook niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om mijn kleine waterratje weer naar zwemles te laten gaan. Ik pieker nog vrolijk even door en als iemand een briljant idee heeft, dan hoor ik het graag!

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je