Snap
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg

Zwemmen

Wij gaan ongeveer 1x per 2 weken zwemmen met onze kleine meid. Dit vind ze heerlijk. Gelukkig is ze dan ook al water vrij. We gaan altijd zwemmen in het zwembad bij een Vakantiepark in de buurt. Het kleine bad is daar omheind en zo kan je kleine dus niet zomaar naar het grote bad lopen. En het peuterbadje is lekker warm en reuze leuk. Zo staat er een aap in die water spuit een krokodil die water spuit en waar ze op kunnen zitten, een huisje met glijbaan en dan nog een groot huis met 3 (!!) verschillende glijbanen (een een holle boomstam, een recht naar beneden en de andere met bochtjes). Echt dus super leuk voor kleintjes.

Omdat onze dochter water vrij is (met 1,5 jaar al!) durft ze dus ook al lekker alleen van de glijbanen af en durft ze op haar buik te drijven. Ook nemen wij haar regelmatig mee in het grote bad om daar alleen te "zwemmen" met haar bandjes aan. Helemaal geweldig vind onze waterrat dat.

Wij zijn nu sinds een paar maanden bezig met de bandjes af te doen als we in het peuterbadje aan het spelen zijn. Ze moet leren dat ze niet altijd die bandjes aan heeft en dat ze zonder de bandjes kopje onder gaat. In het peuterbadje kan ze op haar billen zitten en dan blijft haar mond net boven water dus echt diep is het er niet, maar toch is het dan voor ons goed opletten. Gelukkig vind ze zonder bandjes spelen in het peuterbadje helemaal geweldig. Ook gaat ze met plezier de glijbanen af en is dan super trots dat ze al een grote meid is. En het gaat ook echt super goed!!

Je ziet andere ouders vaak kijken van zou je dat nou wel doen en dan vertwijfeld naar de badmeesters kijken of ze er iets van zullen zeggen. Maar ik denk dat het belangrijk is dat je, je kind leert dat water gevaarlijk kan zijn. Wij merken ook dat als we gaan zwemmen en ze in het grote bad wil ze om haar zwembandjes vraagt. Ze weet dus precies wanneer ze, ze wel nodig heeft en wanneer niet.

We zitten niet met haar op baby zwemles, dit hebben we wel een proefles gedaan, maar dat water in het gemeente zwembad was erg koud. De les duurde een half uur waarbij de eerste 10 minuten vrij zwemmen was en de laatste 10 ook. Uiteindelijk wordt er dus 10 minuten met de kindjes wat gedaan en liedjes zingen en ze laten spetteren dat kunnen wij zelf ook en dan kost het veel minder dan die lessen van de gemeente.

Gaan jullie ook vaak zwemmen of doen jullie wel zwemlessen en hoe ervaren jullie dit?

10 jaar geleden

Mijn kind is gek op zwemmen en dus ook niet bang, in het pierenbad hoeft ze geen bandjes om, maar in de rest MOET ze bandjes om. Mijn dochter is nu 2,5 en zie het nut van zwemles dan ook nog niet in. Ik denk wanneer ze een jaar of 4 is, dit vroeg genoeg is! Ik probeer nu min. 1x in de maand met haar te gaan zwemmen.

11 jaar geleden

Wat leuk! Wij hebben een babyzwembad gekocht bij www.zwembadenwebshop.nl voor in de tuin, ook super leuk! Is altijd een succes bij de kinderen. Misschien ook een leuk idee voor deze zomer!

11 jaar geleden

Wat leuk dat jullie wel bij ouder/kind zwemmen terecht kunnen. Bij ons is het water echt TE koud. Ik zwem zelf 3x per week en als ik het dan al koud heb dan is het voor een kleintje helemaal te koud. Maar we hebben gelukkig een goed alternatief. Trouwens het zwembad waar ik in de buurt woon is dat zwembad waar een box omlaag gevallen is bovenop een baby die aan zijn verwondingen is overleden... vreselijk nog steeds...

11 jaar geleden

Ja, wij gaan elke woensdag ochtend naar ouder/kind zwemmen en doen dit al sinds mijn dochtertje 3 maanden is. Ze is dol op het water!