{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwemles struggles

Zit een beetje met een dilemma wat te doen..

Afbeelding blog 'Zwemles struggles'

Onze zoon van 7 is nu sinds eind vorig jaar bezig met zijn B-zwemlessen. Hoe hij zijn A heeft gekregen en hoe trots we toen waren kan je terug lezen in mijn oudere blogs! Nu zijn wij dus al bijna een half jaar verder, een half jaar....Maar ik en mijn man zitten een beetje met een knoop in de maag gevoel wat de zwemlessen zelf betreft.

In het begin van zijn B-zwemlessen ben je er nog niet teveel mee bezig, ik bedoel je kind begint net! Geen haast...Alleen wat ons vrij gauw opviel was dat hij dat duiken niet redde...In het begin denk je nog ok, misschien lukt het de volgende keer, of over een maandje, maakt verder nu niet uit. Maar het bleef bij alleen het duiken dat hij moeite had. Keer op keer weer. Ik liep dan mee zodat ik de zwemmeester kon vragen of hij dat met hem meer kon oefenen, want het viel mij op dat zijn afsprong ook niet ging zoals je moet duiken, uiteindelijk plofte hij zowat met zijn buik op het water...Als je dan nog diep moet en een stukje zwemmen moet, ja dan red je die afstand ook niet. Nou dan werd er even geoefend, of hijzelf hielp hem, of diegene van de andere groep want er zwommen er meer in het bad, of soms de 3e persoon die meer keek zeg maar. 

Maar helaas, ik heb het nu al zovaak gevraagd, mijn man ook als hij meeging, zelf mijn moeder...De ene keer 'weten' ze het nog zeg maar, en de week erna doen ze weer doodleuk gewoon mee met de rest van de groep. Dus dan moet hij het doen met 1x het duiken, en verder met de les. Ik vind het zo frustrerend! Hij vind het verder wel leuk gelukkig, maar hij is ook niet dom en weet dat hij niet de enige is dat het niet lukt...Als ze dan beoordelen vind ik het dan ook niet spannend, want als je niet kan duiken komt er ook geen afzwemmen.

Ik heb ook al zoveel tips gegeven of gezegd hoe hij het kon proberen, maar dat word dan 1x gedaan en dan is het klaar. Ik zit nu toch te overwegen om hem misschien of in een andere groep te laten meedoen, of misschien te switchen van zwemschool, of misschien te laten stoppen? Al heb ik dat laatste liever niet...Het is het enige wat hij beoefent om het zo te zeggen, en ik vind het ook fijn voor hem dat hij dan iets doet als sport bijv.
Merk gewoon dat ik het irritant vind dat wij dingen moeten opnoemen en vertellen wat te doen terwijl een meester dat zelf moet zien en handelen!

Zijn er meer die dit herkennen? Ik denk nog na wat het beste zou zijn..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #zwemles

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je