Snap
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg
  • post

Zwemles en diploma A en B!

Soms denk je dat het niet snel genoeg gaat en dan is het in ene zover ;)

Ik weet nog dat mijn zoontje op zwemles ging..... hij werd 5 en mocht eindelijk gaan! De eerste paar maanden leken echt heel langzaam te gaan, hij vond het lastig constant naar de meester te luisteren en telkens alles te doen wat hem opgedragen werd. Maar toen kwam de tijd dat hij zonder zwemvest mocht zwemmen, dat vond ie geweldig! De juffen die hij in de volgende badjes had (in totaal 6) wisten precies hoe ze hem moesten aanpakken ;) Hij vond het leuk en het werd steeds leuker! Hij mocht gaan duiken, onder de mat door en dan kwam hij trots thuis dat hij weer iets nieuws had geleerd. In badje 5 aangekomen mocht hij echt gaan oefenen voor diploma A, zonder zwemvest en met kleren, wat een verandering! De eerste lessen waren heel zwaar, hij kwam helemaal op thuis en kon geen boe of bah meer zeggen. En daar gebeurde het dan.... nog voor de grote vakantie mocht hij afzwemmen! Heel fijn, aangezien we lekker 2 weken weg gingen en hij dus gelijk zonder iets (wel met zwembroek;)) in het water mocht springen, wat was hij trots!

Wel hebben we van tevoren gezegd dat we wilden dat hij zijn A en B zou halen, gewoon omdat we dat belangrijk vinden, dat hij zichzelf goed kan redden in het water.

En dus begon hij aan zijn B. Wel werd de zin om er naar toe te gaan steeds minder en moesten we hem steeds stimuleren met dat als hij zijn diploma had, dat hij op voetbal mocht (dat wilde hij graag). Dat bleek gelukkig te werken. En nu.... 2 weken geleden heeft hij (na ongeveer anderhalf jaar) zijn B diploma gehaald!! Wat zijn we trots op onze kanjer!!

Dat betekend dat waarschijnlijk het voetbal tijdperk gauw gaat aanbreken ;)

10 jaar geleden

Het was goed te doen hoor ;)

10 jaar geleden

Thnx ;) Bij ons is helaas 2 dingen tegelijk geen optie en moesten we deze beslissing maken, ook vind ik het fijn dat mijn dochtertje pas over ruim een jaar gaat, hebben we toch weer wat ruimte.

10 jaar geleden

Gefeliciteerd! Ook wel fijn dat het er nou op zit, lijkt me.

10 jaar geleden

Supergoed hoor, gefeliciteerd!! ik heb het bij mijn eerste ook zo gedaan.. Bij de tweede is niet helemaal gelukt zoals ik wilde haha.. Een voetbalfanaat in hart en nieren en ik heb hem tegelijk laten voetballen en zwemmen. Nu is zelfs B er niet van gekomen..(A wel) Hij is geselecteerd voor hogere teams en voetbalt 3x in de week en 1 x per week een wedstrijd.. wist ook niet dat hij zo goed kon voetballen.. Voel me nu af en toe schuldig, maar het loopt zoals het loopt denk ik dan maar..