Snap
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg

Zwemles

Van te voren had ik door veel negatieve verhalen de meest vreselijke visioenen bij het woord zwemles. Maar sinds onze oudste begonnen is, is het iedere week weer een feestje.

Van te voren had ik door veel negatieve verhalen de meest vreselijke visioenen bij het woord zwemles. Maar sinds onze oudste begonnen is, is het iedere week weer een feestje. Elke zaterdagmiddag om half 4 is het zover: mevrouw mag het zwembad in! Ze vindt het helemaal geweldig en verheugt zich er zo erg op dat ze de laatste tijd op zaterdag al rond een uur of 6 wakker is (gisteren zelfs om 05.15 u... Slik). Ze zou er zelfs de leukste feestjes voor laten schieten, want de combinatie van lekker bewegen in het water en allemaal nieuwe vriendinnetjes is voor haar helemaal het einde.

Helaas mogen we maar twee keer per jaar komen kijken, maar dan is het ook wel extra genieten. Een paar weekjes geleden mochten we voor de eerste keer kijken. Erg leuk om te zien en natuurlijk een supertrots gevoel. Mijn meisje is op school vaak snel afgeleid maar in het zwembad is het een en al concentratie (dan zie je ook meteen dat het een kwestie van interesse is). Het verbaasde me dat ze in zo`n korte tijd (een les of 9) al zoveel kunnen. Ze kon al onder water zwemmen, door een hoepel heen zwemmen en op haar rug (in het ondiepe).

Aangezien ze bij de Reddingsbrigade zit (een stuk goedkoper, maar blijkbaar ook een stuk kritischer wat betreft exameneisen, werd mij verteld) zal het nog wel een hele tijd duren voor ze haar diploma A en B heeft, maar zolang ze er zo van geniet en in de tussentijd ook leert hoe ze zichzelf kan redden in het water is dat voor mij geen probleem.

Aan de moeders met wat oudere kindjes even wat vraagjes: hoe zijn jullie zwemleservaringen? Hoe lang heeft jouw kind over A gedaan? Moet hij / zij ook B/C doen? Zijn er ervaringen met de Reddingsbrigade?

11 jaar geleden

Mijn kleine meid wordt vrijdag (pas) 2 maar we gaan al regelmatig met haar zwemmen. Ze mag van ons ook al zonder vleugetjes in het kinderbadje en dat doet ze super goed. Ze is al zo watervrij dat ze al op haar buik durft te liggen en op haar rug. We zijn nu bezig op een speelse manier om het gezichtje in het water te doen. Maar tja wat verwacht je van een kind met twee ouders als waterratten?? Ikzelf lig nog drie keer per week in het zwembad om te trainen. Ze moet dan van ons later minimaal haar A en B diploma gaan halen.

11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Wat knap van je oudste. Misschien scheelt het dat hij 9 is ( mijn dochter begon met 5 jaar )maar erg snel,hoor. Ik wil inderdaad ook het liefste dat ze A en B halen en wie weet meer als ze het dan nog zo leuk vindt!

11 jaar geleden

wat leuk dat je dochtertje zoveel plezier beleefd aan de zwemles. hier zijn onze oudste 2 jongens ook aan het zwemlessen en inmiddels na 3 maanden zit de oudste zelfs al in het laatste badje die gaat heel erg snel hij is wel al 9 weet niet of dat ook nog van invloed is. kan je geen antwoord geven hoelang ze er uiteindelijk over doen de zwemschool zegt gemiddeld is 60 lessen maar ieder kind is natuurlijk ook anders.ik vindt het toch wel prettig als de kids in ieder geval ook hun b diploma hebben dit omdat ze dan toch net wat beter kunnen zwemmen dan met alleen a en ze wat meer kracht opbouwen waardoor het zwemmen ook beter gaat. Het zou helemaal te gek zijn als ze erna bij de reddingsbrigade willen hoor :D zelf heb ik alle zwemdiploma's die je maar kunt hebben heb dus jaren gezwommen ben na me c diploma bij de reddingsbrigade gegaan en heb er onwijs veel plezier aan beleefd en echt heel veel geleerd wat toch altijd weleens van pas kan komen.merk dat doordat ik zelf erg vrij ben ik het water de kids dit ook zijn er de oudste 3 al snel alleen zwommen met natuurlijk de vleugeltjes wel nog om en onze jongste is ook als een vis in het water met dr 9 maand ik kan kopje onder met dr enz zonder dat ze huilt of het niet leuk vindt ofzo ideaal.als je dochter zo geniet an het zwemmen zou ik dr zeker door laten gaan voor andere diploma's