{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwemles

Van te voren had ik door veel negatieve verhalen de meest vreselijke visioenen bij het woord zwemles. Maar sinds onze oudste begonnen is, is het iedere week weer een feestje.

Afbeelding blog 'Zwemles'
Van te voren had ik door veel negatieve verhalen de meest vreselijke visioenen bij het woord zwemles. Maar sinds onze oudste begonnen is, is het iedere week weer een feestje. Elke zaterdagmiddag om half 4 is het zover: mevrouw mag het zwembad in! Ze vindt het helemaal geweldig en verheugt zich er zo erg op dat ze de laatste tijd op zaterdag al rond een uur of 6 wakker is (gisteren zelfs om 05.15 u... Slik). Ze zou er zelfs de leukste feestjes voor laten schieten, want de combinatie van lekker bewegen in het water en allemaal nieuwe vriendinnetjes is voor haar helemaal het einde. Helaas mogen we maar twee keer per jaar komen kijken, maar dan is het ook wel extra genieten. Een paar weekjes geleden mochten we voor de eerste keer kijken. Erg leuk om te zien en natuurlijk een supertrots gevoel. Mijn meisje is op school vaak snel afgeleid maar in het zwembad is het een en al concentratie (dan zie je ook meteen dat het een kwestie van interesse is). Het verbaasde me dat ze in zo`n korte tijd (een les of 9) al zoveel kunnen. Ze kon al onder water zwemmen, door een hoepel heen zwemmen en op haar rug (in het ondiepe). Aangezien ze bij de Reddingsbrigade zit (een stuk goedkoper, maar blijkbaar ook een stuk kritischer wat betreft exameneisen, werd mij verteld) zal het nog wel een hele tijd duren voor ze haar diploma A en B heeft, maar zolang ze er zo van geniet en in de tussentijd ook leert hoe ze zichzelf kan redden in het water is dat voor mij geen probleem. Aan de moeders met wat oudere kindjes even wat vraagjes: hoe zijn jullie zwemleservaringen? Hoe lang heeft jouw kind over A gedaan? Moet hij / zij ook B/C doen? Zijn er ervaringen met de Reddingsbrigade?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je