Snap
  • Kind
  • ziekenhuis
  • ziek
  • familie

Zusje en broertje krijgen binnen twee weken te horen dat ze kanker hebben

Ouders Duncan en Nohea, woonachtig in Californië, kregen begin juni te horen dat hun dochtertje Kalea (6) kanker heeft. Twee weken later werd bekend dat ook hun zoontje Noah een hersentumor heeft.

Toen dochtertje Kalea iedere dag last had van hoofdpijn, besloot Nohea haar te laten onderzoeken. Daaruit bleek dat het meisje een hersentumor heeft. Zoontje Noah gaf aan ook zoveel hoofdpijn te hebben. Het onvoorstelbare bleek waar: ook hij heeft een hersentumor.

“Mijn vrouw en ik barstten onmiddellijk in tranen uit”, vertelt vader Duncan. “Hoe is het mogelijk dat je in amper twee weken tijd te horen krijgt dat allebei je kinderen kanker hebben?” 

Bij beide kinderen is door middel van een operatie de hersentumor verwijderd. Vervolgens is een chemobehandeling opgestart, maar de weg naar herstel zal lang en zwaar zijn.

Het medisch team van de Stanford University geeft aan dat dit een zeldzame case is. “Niemand in ons medisch team heeft dit ooit meegemaakt”, zegt Dr. Sonia Partop, professor oncologie aan de Stanford University, die beide kinderen verder blijft begeleiden.

Bron: HLN