Snap
  • Kind
  • post

Ik kan MET zonder zijwieltjes fietsen!

Toen ik zwanger was van de oudste zagen wij tijdens een wandeling een vader zijn dochtertje van een jaar of 4 leren fietsen zonder zijwieltjes. Bij deze ontroerende aanblik besloten we met een lach dat dit een taak voor de aanstaande papa zou gaan worden.

Zo gezegd, zo gedaan. Twee jaar geleden leerde papa de oudste dan ook vol overgave fietsen. De aanblik was weer net zo ontroerend als tijdens die ene wandeling. Gisteren vertelde ik mijn jongste van net 4 dat haar nichtje ( ruim 3 maanden ouder ) zonder zijwieltjes kan fietsen en mijn jongste wilde daar natuurlijk absoluut niet voor onder doen. Ze wilde meteen zonder zijwieltjes fietsen!!

Helaas kon papa in verband met rugklachten deze keer niet helpen. Haar grote zus van 6 jaar besloot de honours waar te nemen. Ze ging met haar fiets naast haar zusje staan en liet met heel veel geduld zien hoe je op de fiets moet stappen. Daarna hield ik mijn jongste even vast en wat denk je? Daar ging ze !!!! ( ondertussen heel serieus luisterend naar de fanatieke aanwijzigingen van haar zus) Onder luid applaus en enthousiaste aanmoediging van haar zus fietste ze voor de eerste keer zonder zijwieltjes. Wat was ik trots: niet alleen omdat de jongste zo wegfietste, maar vooral ook omdat mijn oudste haar jongere zusje zo lief hielp. Na het fietsen wilde de jongste meteen oma bellen en riep ze dolenthousiast:''Ik kan al MET zonder zijwieltjes fietsen!  Deze mijlpaal was dan ook minstens zo ontroerend.

10 jaar geleden

Ja, ik was compleet verbaasd. Bij de oudste duurde het een week of wat oefenen en dat vond ik al snel,maar dat 'kleine ding' fietst zo weg met een glimlach van oor tot oor. Echt een mooi moment, vooral omdat haar 'grote zus' echt dolenthousiast was. Superlief!

10 jaar geleden

Knap hoor om zo in 1x weg te fietsen, benieuwd hoe het hier zal gaan wanneer de tijd rijp is. Kan mij voorstellen dat het super leuk is om te zien hoe je oudste de jongste helpt, wie weet gaat dat hier ook wel zo, maar eerst moet de oudste maar eens zo ver zijn.

10 jaar geleden

Oh,ja, nog een tip als je je kindje ( zonder zijwieltjes) leert fietsen: oefen met een klein ( 12 inch ) fietsje! We hebben het de jongste 'geleerd' op een 16inch fiets, maar vandaag heeft ze weer geoefend op de 12 inch fiets van haar nichtje en toen kon ze zelf makkelijk op en afstappen. Succes!