{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zus en broertje

Afbeelding blog 'Zus en broertje'

Toen onze oudste dochter was geboren leek het mij leuk om een broertje of zusje voor haar te krijgen met weinig leeftijdsverschil ertussen. Helaas was dat niet voor ons weggelegd maar vlak voor onze dochter haar derde verjaardag kreeg ze een broertje.

In het begin was het best moeilijk en heel erg wennen voor haar. Ze was bijna drie jaar alleen geweest en had alle aandacht en tijd van ons voor zich zelf. Maar hoe meer "mens" haar kleine broertje werd hoe leuker ze hem vond. Hij kon al snel zitten en onze oudste stalde dan al haar spulletjes uit om hem heen en bood hem van alles aan om mee te spelen. Toen hij nog heel klein was "moest" hij al mee doen met winkeltje spelen bijvoorbeeld. Onze dochter speelt niet graag alleen dus nu had ze een kameraadje.

Gelukkig kon haar broertje al met 10 maanden lopen en ze begeleidde hem hand in hand overal naar toe. Ze hielp hem overal mee en betrok hem bij bijna al haar verzonnen spelletjes.

Onze zoon werd steeds groter en ouder natuurlijk. Samen speelden ze de leukste dingen. Hoe ouder ze allebei werden hoe meer ruzietjes natuurlijk maar die worden snel opgelost en daar gaan ze weer samen.

Nu zitten ze allebei op school. Als de één na schooltijd bij een vriendje of vriendinnetje speelt dan missen ze elkaar echt. Buiten spelen ze altijd samen. Maar ook binnen vaak. Tot het fout gaat en ze allebei even apart moeten spelen, maar daar zijn ze zus en broer voor.

Nu hebben ze er nog een zusje bij gekregen. Tussen de middelste en de jongste zit ook weer drie jaar verschil. Benieuwd of zij straks samen ook zo veel spelen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je