Snap
  • Kind

Zoveel veranderingen voor ons kleine (grote) meisje....

Natuurlijk is het allemaal wennen als je net 4 jaar bent geworden en alle dingen die erbij komen kijken.

Lief, lief klein (groot) meisje van ons.... Wat is er toch allemaal met je aan de hand?

Natuurlijk is het heel erg wennen, als je net 4 jaar bent geworden, je naar school gaat, allemaal nieuwe dingen gaat leren en nieuwe kindjes en juffies ontmoet. Soms heb je wel een hele rare manier om dat duidelijk te maken ;)

Eerst begon het met het drinken, toen wilde je niet eten. Eigenlijk alleen maar (zijn we achter) omdat je niet meer bij mij bent overdag, je mist mij, zegt dat je niet weet hoe je mij moet houden (dat breekt je hart). Maar goed, iedereen moet wennen, mama ook hoor kleine meid! (uh... grote bedoel ik natuurlijk hihi) Gelukkig gaat het met je drinken en eten stukken beter en niet altijd, maar het is al niet zo stressvol meer als eerst. Je gaat met grote sprongen vooruit en weet steeds beter je grens.

Vorige week vertelde de juf mij dat je heel erg onzeker bent op school....... huh!! Jij!! Onzeker?? Dat is wel het laatste wat we van jou kennen en hoe komt dat dan? Is het teveel wat er op je af komt en weet je daardoor niet wat er van je verwacht wordt?

Avonden achtereen werd je wakker van de week. Met beenpijn, dan weer armpijn, keelpijn, ik denk dat we zo´n beetje alles wel voorbij hebben zien komen. Vermoeid dachten we eerst, het is ook niet zomaar wat, naar school gaan. Maar de laatste avond werd je helemaal overstuur wakker en schreeuwde dat je niet meer naar school wilde..... Maar je vindt het juist zo leuk! Je zei dat je het te makkelijk vond en dat als je een liedje had geleerd, dat je het toch niet nog en keer hoefde te leren, want die kon je toch al? Maar.... zeg je dit nou omdat je een broer hebt als voorbeeld, nou.... nee, dan wordt je daar niet middenin de nacht zo van wakker (en Jesper zegt allang niet meer zulke dingen, die houden ze ook goed bezig). Dan maar een gesprekje met de juf, even duidelijkheid over wat er is met jou.

Nu hebben we samen afgesproken dat ze je al werkjes (echte werkjes) gaan geven om te kijken of het echt zo is dat je meer uitgedaagd moet worden. Zo zullen we er snel genoeg achter komen of dat echt zo is of dat het juist teveel is wat er op je afkomt en je daarom het geheel niet meer ziet (onzekerheid). Ben benieuwd! Over 2 weken hebben we weer een gesprekje en weten we hopelijk meer....

Nu op naar een paar rustige nachten..... hopelijk :) 

9 jaar geleden

Ja, echt sneu! 4 Jaar nog maar, best groot al, maar natuurlijk nog wel jouw kleine meid (en zo groot zijn ze dan nou ook nog weer niet!) Kan me voorstellen dat er heel wat op haar af komt als ze opeens naar school moet enzo... Succes!

9 jaar geleden

Dat is ook een super idee!! Ik onthou deze ;) Je weet maar nooit waar het goed voor is.

9 jaar geleden

Ik hoop dat die echte werkjes helpen. Dat missen van mama herken ik wel. Ons meisje,inmiddels 6, heeft daar ook met tijden last van. Als ze zelf niet zo lekker in haar vel zit of als ik een periode druk ben op het werk. Wij hebben samen een armbandje gekocht, allebei dezelfde. Als ze zo'n misperiode heeft doen we allebei dat armbandje om en dan zijn we toch bij elkaar. Hier werkt dat simpele ding heel goed. Succes!!

9 jaar geleden

Hahaha! Ja, we blijven lekker bezig met die twee ;)