{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zorgenmama

Afbeelding blog 'Zorgenmama' Achtergrond blur afbeelding

Dat het leven van een mama geen ponykamp is, hoef ik jullie - liefste mama’s - waarschijnlijk niet uit te leggen.

Op dit eigenste moment vraag ik me af hoe ik het aantal ballen die ik dagelijks in de lucht probeer te houden kan verminderen? Of dit überhaupt zelfs mogelijk is. Want het staat als een paal boven water dat ik bij het krijgen van mijn twee kinderen ook gratis zorgen heb gekregen.

Normaal - en dan bedoel ik bijna altijd - kan ik heel goed om met stress en tegenslag, maar ik voel dat ook mijn veerkracht stilaan aan het einde van zijn of haar Latijn aan het komen is. En dat kan uiteraard niet langer de bedoeling zijn.

Mijn zoontje moet morgen een botscan ondergaan. Hij heeft al veel testen gedaan. (TE) Veel eigenlijk. Laat ons zeggen dat hij tot nu toe (bijna twee jaar) geen typisch parcours heeft afgelegd.  

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we met deze scan het medische circuit - wat wij al van kort na zijn geboorte bewandelen - achter ons kunnen laten. Want mijn moederhart kan het eerlijk gezegd allemaal niet meer zo goed aan...

Zijn hoofd is TE groot, hij weegt TE weinig , hij was TE laat met zitten / kruipen / lopen. Nu zijn zijn leverwaarden nog steeds TE hoog.

Het voelt voor mij soms aan alsof bij hem alles “meer dan wenselijk is.” Terwijl hij voor ons gewoon Maximetje is. Het ventje wat we TE graag zien. 

Ik besef vandaag ook des te meer dat ik door al mijn zorgen soms vergeet te genieten van de gewone, kleine, alledaagse dingen. En dat ik teveel bezig ben over wat misschien (misschien ook niet) komen zal. En dat hij voor ik het goed en wel besef  TE groot is.

En dan bedenk ik me: waarom is het niet zo simpel als Loesje haar “als je los laat, heb je twee handen vrij?” 

Misschien moet ik mezelf ook maar eens een “zorgenvriendje” kopen. Ik raadt het ouders altijd aan voor kinderen tussen 3 en 8 maar uiteindelijk blijven we allemaal toch een beetje kind, niet?

Het lost mijn problemen natuurlijk ook niet op maar het geeft me wel de kans om het eens van me af te schrijven. Practice what you preach, weet je wel. Het is eigenlijk zoals het spreekwoord het zo mooi omschrijft: “gedeelde smart, is halve smart.” 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je