{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zoon vs dochter deel 2 (van 3)

Piraten vs Prinsessen: ​Onze Diva is een echte prinses. Ze beschikt over een soort magische prinsessenradar.

Afbeelding blog 'Zoon vs dochter deel 2 (van 3)'

Alles waar maar een prinses op staat ziet ze. Ze herkent ze van mijlenver. Zodra ze ziet begint ze te wiebelen en stralen. Ze moet er per se naar kijken. Of het nu gaat om een shampoo, een haarspeldje, een onderbroek, een paraplu, vitamientjes, snoepjes of een puzzel. Prinsessen zijn het helemaal. Ze weet ze allemaal bij naam te noemen: Assepoester, Doornroosje, Belle, Ariël, Rapunzel, Anna, Elza. Staan we in de winkel, hoor ik mijn meisje opeens enthousiast gillen dat ze Elza op een fles douchegel ziet staan. Gevolgd door een “Hebben mama?”. Hoe lief ik die twee grote blauwe kijkers ook vindt, ik doe het niet. Anders is onze badkamer in no time verandert in een prinsessen walhalla. Het liefst draagt Diva zelf ook een prinsessenjurk. Inclusief glinsterend kroontje. En zindelijk worden? Mevrouw wilde niet plassen op het blauwe potje van haar broer. Ze wilde een prinsessenpotje. Ja echt. Ik heb haar wens vervuld door een simpel goedkoop wit potje te versieren met prinsessenstickers. Dochterlief dolgelukkig en binnen no time zat ze op het potje en hingen we de luier (overdag dan) in de wilgen. Missie geslaagd.

Zo enthousiast onze Diva is over prinsessen, zo blij wordt Kleuter van alles wat met piraten te maken heeft. Of dinosaurussen, graafmachines, raketten en vliegtuigen. De 'echte' jongensdingen zeg maar. En daar heb ik geen enkele moeite voor hoeven doen. Het zit blijkbaar in de genen, dat jongens 'gedoe'. Het is ook grappig om te zien hoe Kleuter en Diva elkaar helpen op dit interessegebied. Als Kleuter een tractor voorbij ziet komen, dan moet hij even stilstaan om hem te bewonderen. Uitgelaten vertelt hij zijn zusje dat het tractor is en dat-ie hele grote wielen heeft. En zusje beaamt het en herhaalt alles wat haar broer zegt. Laatst liepen we door de supermarkt en Kleuter zag iets met prinsessen. Hij pakt het uit het schap en rent ermee naar zijn zusje: “Kijk, dat is voor jou, met prinsesjes, leuk he?”. Met als gevolg dat er een gillend blij meisje naast me staat te stralen. Soms gevolgd door waterlanders als ik haar vertel dat we dat echt niet gaan kopen. Nu moet ik wel een kleine opmerking maken over onze Kleuter. Want stiekem heeft hij toch wel een zwak voor prinses Elza. Zo speelde hij laatst dat hij Elza was en liep met een lang blauw kleed om zijn nek door de woonkamer. En Diva was Anna. En ik Olaf. En ja, ik doe gezellig mee met het uitdelen van warme knuffels en doe alsof ik smelt van een zonnestraal.

Soms gebruik ik de grote prinsessen en piraten truc. Als ze niet willen eten dan zeg ik dat het een echte prinsessen- of piraten boterham is. Nou, dan gaat het ineens wel naar binnen. En haren wassen is een stuk leuker nu ze hun eigen prinsessen en piraten shampoo hebben. Die niet prikt. Ook tanden poetsen is nog nooit zo leuk geweest. Want échte prinsessen hebben mooie witte tanden. Omdat ze zo goed poetsen. Nou, daar had onze Diva wel oren naar en nu staat ze elke avond netjes met haar mondje open bij de wastafel.

Wordt vervolgd...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je