{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zondag's, eten bij Oma en The Masterchef

Zondag is familie dag, het is altijd gezellig! En met Opa Masterchef staat er altijd eten op tafel alsof het elke zondag kerst is!

Afbeelding blog 'Zondag's, eten bij Oma en The Masterchef' Achtergrond blur afbeelding

Zondagavond in da Hippie House. Met lasagna van de Masterchef. Een meeting in de gang c.q. keuken. Over Aladdin en een fluitketel. Dansen met luierbillen. En met Koe. Hoe zoent een rockster nu eigenlijk? En HOE scheurt papier het best?! Met Loes, Tommy de Best en de rest. -By my Mom-

Zondag, eindelijk is het weer zondag!! We doen overdag lekker helemaal niks! Naja bijna niks. Mama ruimt het huis op s'ochtends maar de grotere klussen als bijvoorbeeld de was (Bleeeeehhh!) laat ik op zondagen lekker liggen! De kids mogen lekker doen waar ze zin in hebben. Van mijn part slapen ze de hele dag, liggen we de hele dag in onze pyama op de bank of kijken ze de hele dag Cars, 3 keer op een rij, I don't care! Want op zondag doen we niksss!! 

Zondag is ook de eerste vrije dag na mijn mijn "werk week", donderdag, vrijdag, zaterdag. Dus dan vind ik het fijn om bij te komen. Met de challanges die ik doe probeer ik de rustdag ook altijd op de zondagen te plannen! 

Toch kan ik niet wachten tot het echt weer ZONdag is hoor, in plaats van REGENdag, SNEEUWdag of MEGA-HARDE-WINDdag ;). Dan kunnen we weer is lekker naar de speeltuin zonder natte konten te krijgen van een natte glijbaan. Dan is het zand niet meer klef, vochtig en koud maar verwarmend aan je voeten en kriebelig hmmmm!!

Zondag is FAMILIE dag. Oma dag. Lekker avond eten dag. Hmmm!! Speel dag voor de kids, rommelmaak dag, food fight dag (niet altijd gelukkig!) Zondag is FIJN!

_20160201_121926_1454326792.JPG

Mijn mama heeft haar huis gedoopt tot "The Hippie House". Dat is het opzich ook wel.. NIKS is dezelfde kleur in dat huis! De ene bank is knal rood de ander van dondergroen leer. Dan staat er een oude versleten met rode stof beklede konings stoel naast een moderne witte rieten stoel.. Mijn moeder houd niet van plafond lampen ofzo dus in plaats daarvan hangen er het hele jaar door kerstlampjes.. Over de kast, de spiegel en rond om schilderijen. Ook staan er in elke hoek van de kamer phillips hue lampen die van kleur veranderen. To top it off liggen er OVERAL stappels boeken, en dan vooral kook boeken..

Toen ik nog thuis woonde werd ik gillend gek van al die vage onsamehangende kleuren van meubels. Maar nu vind ik het wel cool :)

Die kookboeken hebben gelukkig ook echt een doel. Op zondag een heeeel goed doel :). De vriend van mijn moeder, inmiddels tot "Opa Wawaah" gekroont, is echt kook gek. Hij heeft mijn moeder gekukkig een beetje aangestoken met zijn kook gekte. Vroeger kookte mijn moeder denk ik 1-2x per week. De rest van de dagen maakte we een broodje ei, of kregen we een (toen lekkere, nu zou ik dat nooit meer eten!!) kinder pizza margarita. Of gewoon iets simpels om voor de tv te eten. Ze probeerde het echt!! Maar mijn moeder kon gewoon echt niet koken, haha!! Nu is Opa Wawaah in the house en die zet zondag's een dinner op tafel alsof het kerst is.

Mama zegt dat hij doet aan "slow cooking", het woord zegt het al, langzaaaaaam! Hij staat zo 1 of soms zelf 2 dagen in de keuken om het zondagse maal te bereiden, dat binnen 15 minuten door ons verslonden word.. Echt niet normaal.. Gelukkig vind hij koken leuk en is het wel hun gezamelijke passie, net als fotograveren. 

Deze mensen zijn echt gek trouwens, die bestellen gewoon wijn en olijfolie en nog veel meer andere dingen bij een bedrijfje in Italie! Haha!

Zondag is daarom ook "Oplaat dag". Door de weeks eten wij regelmatig gezond avond eten maar echt niet elke dag! Mijn broer al helemaal niet! Het zondag dinner is voor hem volgens mij zijn enige gezonde maaltijd van de week, haha! Want dat is het ook, het is niet alleen een culinair, lekker, meesterwerk maar ook nog is gezond en vaak biologisch. Poeeeh poeehh, toe maar!! Waar blijft die Michelin ster bij ons op het raam?!

Na het eten beginnen dan de echt Hippie taferelen. Ik weet niet waar die Aladin fluitketel opeens vandaan kwam (van de foto) maar hij was er gewoon opeens! Meneertje wipwapt op een soord van opblaas koe door de keuken tussen het afwassend en afdrogend personeel door, haha. En Mevrouw staat te dansen op Greenday.. Ondertussen zitten we allemaal midden in de gang tussen woonkamer en keuken en blokkeren we de weg voor alles en iedereen. Meneer staat mijn Broer The Rockstar een kleffe, verkouden, snot zoen te geven en Mevrouw scheurt oude kunstwerken van mijn kleinere Broertje van de keuken deur.. Wauuww.. Dan komt mijn vriend binnen, net uit werk en de koffie word gezet (mischien was daar de fluitketel voor..)

received_1027525433952717_1454328851.jpe

Zondag is fijn, zondag is heilig (op een niet religieuze wijzen), zondag is gezellig!!

I LOVE MY (CRAZY) FAMILY! :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je