{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zomer knutseltips Ideeën

Al hoewel de zomer zijn intrede gedaan heeft, zullen er ook dagen aankomen dat het niet zo'n lekker weer is om buiten te vertoeven.

Afbeelding blog 'Zomer knutseltips Ideeën' Achtergrond blur afbeelding

Al hoewel de zomer zijn intrede gedaan heeft, zullen er ook dagen aankomen dat het niet zo'n lekker weer is om buiten te vertoeven. Maar hoe houd je, je kinderen dan bezig? Knutselen is een leuke bezigheid voor groot & klein, jong & oud, kortom voor iedereen. Maar wat ga je dan maken? Hierbij een aantal zomerknutseltips.

IJsjes Memory

je hebt nodig: papier in allerlei zonnige, fleurige kleuren, ijsstokjes, lijm en een ijsjesmal (deze knip je uit een stuk karton). Je maakt met de mal een aantal ijsjes. Maak altijd een evenaantal ijsjes en die maak je van één (basis)kleur. Laat je kindje de ijsjes versieren aan één kant. En maak er altijd twee hetzelfde. Als de ijsjes klaar zijn maak je het stokje eraan. Als je alle ijsjes klaar hebt (je kan zelf bepalen hoeveel je er gaat maken), dan leg je zel allemaal met de versierde kant naar beneden. En je hebt je eigen ijsjesmemory!

Zomerse kijkdoos

Je hebt nodig: een schoenendoos, gekleurd papier, lijm, schaar, stiften, potloden en alles wat je nog meer wilt gebruiken. Knip uit de deksel een vierkant (zodat er ligt in de kijkdoos komt) en knip uit de voorkant een vierkant (zodat je in de kijkdoos kunt kijken). Laat je kindje zijn of haar fantasie maar de vrije loop. Hierdoor krijg je de mooiste stranden, campings of onderwater taferelen.

Strandbordje

Je hebt hiervoor nodig: een papieren bordje, verf (of stiften), gekleurd karton, schaar, lijm. Verf de ene helft van het bordje als zee en de andere helft als strand. Het strand kun je vervolgens versieren met een palmboom, een strandlaken, slippers, etc naar eigen inbreng van je kindje.

Kwal van een lege plastic fles

Hiervoor heb je nodig: een lege plastic fles (liefste een zonder statiegeld natuurlijk), schaar, lijm, verf, gekleurd papier. Knip de fles horizontaal door. Je hebt de onderkant van de fles nodig. Geef deze een leuke kleur door het te verven. Aan de bovenkant maak je in het midden een gaatje om straks je kwal op te kunnen hangen. Maak met papier ogen en tentakels en klaar is je kwal (zie foto).

Er is zoveel leuks te maken met het thema zomer. Kijk een voor meer inspiratie op pinterest.com. Daar vind je zoveel leuks! Veel plezier met knutselen!

Heb jij nog leuke zomer knutsel ideeën? Deel ze met ons!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je