{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zomaar acht

Ik kijk naar je en blijf hangen in het moment. Ik zie je groeien in een oogwenk en tranen vormen zich in mijn ogen.

Afbeelding blog 'Zomaar acht'

8 jaar geleden kwam je ter wereld na een helse bevalling. Ik was 24 en dacht alle wijsheid in pacht te hebben. Ik genoot van het leven. Dat wel. Ik ging naar leuke feestjes, maakte plezier en had leuke vrienden. Werkte, maar nam dat niet al te serieus. Ik kon ook zwak en egoïstisch zijn. Als ik ergens geen zin in had, deed ik het niet en dat vond ik prima.
En toen kwam jij . Het moment dat ik wist zwanger te zijn van jou herinner ik me als de dag van gisteren.
Net voor jouw vader mij op kwam halen voor werk, wierp ik een blik op de test die ik zojuist gedaan had. Er waren 2 streepjes verschenen. Duidelijk zwanger. Ik vroeg je vader boven te komen. We waren overweldigd.

Ik had me nooit van te voren kunnen inbeelden hoe geweldig het zou zijn. Mama zijn. Het is met niks te vergelijken. Het mooiste wat er is. Een verrijking van jezelf.

Vandaag blaas je 8 kaarsjes uit. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Het moment dat ik je kleine lijfje voor het eerst tegen mij aan mocht houden, was magisch. Ik wist direct dat niks meer zo belangrijk zou zijn als jij. ( en later ook je zusje)

Wat heb je veel geleerd. Je deed vanaf dag 1 al alles op jouw eigen manier. Je kwam via een aangezichtsligging bont en blauw ter wereld. Je bleef melk drinken en leek onverzadigbaar. Je prachtige lachje toen je voor het eerst in de woonkamer van opa en oma in mijn armen liep staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift. 2 kleine tandjes blonken mij tegemoet. Tijdens zwemles had je jezelf een ander soort slag aangeleerd als dat de rest van je zwemklas deed, maar zwemmen deed je. Wat was ik trots en wat ben ik trots. Elke dag weer.

Je hebt ook wel je buien. Wil iets niet lukken, word je boos. Je geeft echter niet op, want lukken zal het je.
Met je 6 jaar had je 3 zwemdiploma's op zak. Je bent ontzettend goed met woorden. Je verzint graag verhalen en verslind het ene boek na het andere. Je bent zo creatief en maakt de meest prachtige knutsels. Ook ben je heel gevoelig. Je ziet als iemand verdriet heeft en dat doet je pijn. Vooral als het iemand is waar je om geeft. Je wilt altijd helpen. Ieder kind maar ook elk dier. Een mier of spin moet ik buitenzetten en “ZEKER NIET DOOD MAKEN” zoals je dat op een hoge theatrale toon kan zeggen.

Ik hoop dat ik je vaak genoeg zeg hoe trots ik op je ben. Hoe graag ik je knuffel en hoe blij ik ben als je je armen om mij heen slaat, dat je troost bij mij zoekt en praat als je ergens mee zit. Ookal hebben we soms strijd. Ik hoop dat je weet dat ik er altijd voor je ben. Wat er ook gebeurt. Ik hoop dat je weet dat ik je altijd helpen wil. Met je huiswerk, met je gevoelens met alles waar je mee zit. Niet alleen jij leerde veel in die 8 jaar. Ik ook.

Jij leerde mij op mijn gevoel te vertrouwen, mijn grenzen verleggen na weer een nacht geen slaap. Jij leerde mij wat onvoorwaardelijke liefde is.
Jij leerde mij wat echt belangrijk is. Jij gaf mij kracht die ik nooit gedacht had in mij te hebben. In donkere dagen gaf jij mij licht en hoop. Jij leerde mij zoveel meer dan je ooit weten zal. Jij maakte mij een betere ik.

Op je deur hangt een in elkaar gekunsteld lijstje. Al weken streep jij de dagen af tot aan je verjaardag. En dan is die dag ineens daar. Je buikje doet pijn van de spanning. Leuke spanning zeg je mij terwijl je enthousiast de trap afvliegt. Je lange lokken dansen in je vaart. Je gilt van blijdschap zodra je de versierde kamer ziet. Speciaal voor jou. We zingen, we lachen en dansen en je glundert bij het zien van je cadeau. Ik kijk naar je en blijf hangen in het moment. Ik zie je groeien in een oogwenk en tranen vormen zich in mijn ogen. Van baby, naar peuter, naar kleuter, naar de grote prachtige sterke meid die je nu bent. Wat ben je mooi..

Je stapt op je zojuist gekregen spacescooter en rijdt mij voorbij. Meisje wat ga je hard.
Zolang je maar weet dat ik je zal vangen als je dreigt te vallen. Altijd.
Gefeliciteerd mooie dochter. Ik hou van je met heel mijn hart.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je