{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo oneerlijk!

Na de ouderavond van gisteren voel ik me machteloos en verdrietig. Hoe oneerlijk kan het toch allemaal zijn?

Afbeelding blog 'Zo oneerlijk!' Achtergrond blur afbeelding

Gisterenavond hadden we een dubbele primeur: de allereerste ouderavond ooit van de jongste en de allereerste ouderavond in groep 3 van de oudste.

Eerst hadden we een afspraak in de klas van ons jongste meisje. Een waar loftrompet werd ten gehore gebracht. Ze is bijzonder goed in tekenen en rekenen, super sociaal en noem maar op. Geen enkel puntje van kritiek. Vervolgens gingen we naar de klas van de oudste. Aangezien haar rapport ons reuze mee viel, gingen we deze keer eens niet met het lood in onze schoenen haar klas binnen, maar dit bleek achteraf helaas toch onterecht.

Zoals jullie in mijn eerdere blogs konden lezen, zou ze worden geobserveerd door een Orthopedagoog en dat is inmiddels ook gebeurt. Het viel haar op dat ons meisje erg vermoeid is en veel gaapt. Verder pikt ze aanwijzingen maar moeilijk op. Het kan bijvoorbeeld dyslexie zijn, maar ook ADD. Aangezien nu echt actie ondernomen moet worden, gaan we morgen ( op advies van school ) eerst naar de huisarts om haar te laten testen op een eventueel ijzertekort. Daarnaast moet ze naar logopedie om een taalafwijking ( bijvoorbeeld dyslexie ) uit te sluiten. Ik weet bijna zeker dat daar geen sprake van is en ook de leerkracht verwacht dat niet direct. Wanneer daar niets uitkomt moet ons meisje getest worden op ADD.

Ik weet; er zijn heus wel ergere dingen in de wereld, maar als moeder doet zoiets toch vreselijke pijn. Je voelt je machteloos, verdrietig en hebt de neiging om je kind keihard te beschermen tegen die boze buitenwereld. Waarom kan ze niet 'gewoon' lekker in haar velletje zitten en een beetje 'gemiddeld' zijn? Ik vind het zo oneerlijk dat de jongste nergens moeite voor hoeft te doen en de oudste juist vaak op haar tenen loopt. Konden we dit maar een beetje eerlijk verdelen, zoals zusjes dat normaal gesproken doen. Voor nu proberen we 'het traject' positief tegemoet te gaan; alles voor het geluk van ons meisje!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je