Snap
  • Kind

Zo... het hoge woord is eruit, mijn zoon is hoogbegaafd!

Zo.... het hoge woord is eruit en hij pakte het eigenlijk heel erg goed op, gelukkig....

Nou.... Afgelopen vrijdag zijn we aan de slag gegaan met het boek van de bieb om ons zoontje te vertellen dat hij hoogbegaafd is.

PPfff, wat maakte ik me eigenlijk druk en zenuwachtig, ook omdat je niet wil dat hij zich juist anders gaat voelen, of dat hij erover gaat opscheppen, of wat dan ook.

We zijn begonnen met lezen en hij kwam er al snel achter dat het eigenlijk heel bijzonder is dat je zo makkelijk alles kan leren, dat je al zo ver bent en dat eigenlijk het grootste gedeelte van de kinderen dat niet kunnen. Zaterdag hebben we nog een gedeelte gedaan. Er stonden ook een aantal vragen in en stellingen over hoe hij zich zou voelen en wonder boven wonder kwam er uit dat hij het super goed doet. 

Dit is wat er precies uitkwam: Je doet de dingen die bij je passen, ook al zijn ze anders dan de anderen het zullen doen. En... Je bent behoorlijk trouw aan jezelf, goed zo!! Wat wil je nu nog meer als ouders, dan dat je kind zich goed voelt en lekker zijn eigen ding blijft volgen, ook al is dat niet zoals anderen, geweldig!!

Gisteravond, na een beetje bezinken van het weekend, kwam hij er zelf op terug met nog een paar vragen. Daar hebben we het over gehad en hij was er heel tevreden mee. Hij snapt nu al beter waarom sommige dingen anders gaan en dat niet iedereen het zelfde is met wat ze kunnen. Al zo´n stap vooruit!!

Ik ben blij!!

10 jaar geleden

Ja, dat scheelt al een hoop ;) Praat ook makkelijker, zonder er zo´n ding van te maken.

10 jaar geleden

Wat goed dat hij het zo goed snapt en opneemt!

10 jaar geleden

Echt een opluchting!!

10 jaar geleden

Superfijn!