{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo help jij jouw kind een onmisbare skill te leren!

En het is ook nog eens leuk...

Afbeelding blog 'Zo help jij jouw kind een onmisbare skill te leren! '

Kun jij je het moment nog herinneren dat je voor het eerst een computer gebruikte? Of heb jij vroeger leren typen op een typemachine? Dat ging er vinger voor vinger aan toe, zoekend naar de juiste letter. Langzaam typen is vandaag de dag niet meer voor te stellen! Vanaf de middelbare school wordt van kinderen verwacht dat ze goed kunnen typen, maar dat is eigenlijk best gek want typeles wordt niet standaard aangeboden op de basisschool. In dit artikel vertellen wij je hoe jij je kind kunt helpen deze onmisbare skill te leren! En het is ook nog een hele leuke manier... 

Uit onderzoek blijkt dat goed kunnen typen de schoolresultaten verbetert, onder andere omdat:

 1. Je kind meer gefocust is op de opdracht, in plaats van het zoeken van de letters;
 2. Je kind minder spellingsfouten maakt én sneller klaar is! 

Typeles, saai?

Als je aan typeles denkt, dan denk je misschien aan een saaie en lange weg, maar dat hoeft niet zo te zijn! Met de typecursus van LOI Kidzz leert jouw kind namelijk spelenderwijs, middels een spannend avontuur, goed blind typen. 

Tijdens deze typecursus speelt jouw kind de hoofdrol in een levensecht spionnenavontuur! In de typecursus, die zich afspeelt op een Super Spy School, is je kind dus zelf onderdeel van dit spionnenavontuur. Je zoon of dochter krijgt typeles van een ex-spionne, loopt rond op school, en ontmoet de vreemdste figuren! 

Op de spionnenschool waar je kind typeles krijgt, speelt zich een geheim mysterie af. Je kind wordt daar als spion in spe al snel bij betrokken door Super Spy Mister I. Het verhaal verrast, motiveert en neemt je kind als vanzelf mee door de cursus, tot het moment van de ontknoping. In de Typecursus van LOI Kidzz leert je kind typen door spannende games te spelen en spionnenmissies te doen! 

Bekijk hier de typecursus in 80 seconden: 

Gamend leren = beter leren

Onderzoek toont aan dat 'gamend-leren' voor kinderen ideaal is om nieuwe vaardigheden op te doen! De games zorgen voor afwisseling, uitdaging en motivatie. De Typecursus van LOI Kidzz is volledig gebaseerd op dit principe. Je kind kan spelenderwijs, op eigen tempo en zelfstandig de cursus voltooien. Door regelmatig kort te oefenen met onder meer de games, vindt je kind na enkele weken automatisch alle letters blind! Zit het typen eenmaal ‘in de vingers’, dan heeft je kind een vaardigheid voor het leven opgedaan! 

Tijdens deze Typecursus maakt je kind kleine stapjes, welke direct worden beloond. Zo kan je kind bijvoorbeeld punten verdienen en besteden in de SpyShop. Maakt je kind foutjes? Dat is niet erg! Daar leer je ook van :)  

Na ±20 weken is de cursus afgerond en kan je kind supersnel blind typen. De typecursus is in vrij tempo te volgen. Dus, is jouw kind een snelheidsduivel? Dan kan hij/zij de typecursus ook al in 10 weken af hebben! 

Afbeelding blog 'Zo help jij jouw kind een onmisbare skill te leren! '

Voordelen blind typen:

Blind typen kent vele voordelen, maar de belangrijkste zijn: 

 • Sneller klaar met huiswerk;
 • Niet meer constant zoeken naar de letters op het toetsenbord;
 • Aandacht voor de opdracht zelf → betere schoolresultaten;
 • Minder spellingsfouten;
 • Betere houding achter de computer.

Voordelen LOI Kidzz Typecursus

Lange teksten overtypen is bij LOI Kidzz verleden tijd! De grootste voordelen van deze typecursus zijn...

 • Middels gamification wordt je kind getriggerd mee te doen aan een online avontuur waarin het zelf de hoofdrol speelt. Je kind doet spannende opdrachten, waardoor het leuk blijft;
 • Cursus op maat: het programma registreert welke letters extra oefening vragen en biedt deze extra aan / Typelessen die zich naar het typeniveau van je kind aanpassen;
 • Als ouder ontvang je een weekrapportage inclusief een eventueel advies;
 • Diplomagarantie.

Kortom, een typecursus is onmisbaar voor kinderen van groep 5 t/m 8 als voorbereiding op de middelbare school! Is je kind al ouder? Ook daar heeft LOI Kidzz aan gedacht; er is namelijk een speciale variant ontwikkeld voor kinderen van 13+ jaar.  

Wil jij jouw kind helpen door deze onmisbare skill aan te bieden? Neem dan vooral even een kijkje op de website van LOI Kidzz! Extra leuk: Je profiteert nu van € 30,- korting én je ontvangt gratis een geheim spionnenpakket met spullen om te gebruiken bij de online spionnenmissies!

Afbeelding blog 'Zo help jij jouw kind een onmisbare skill te leren! '

Dit artikel is geschreven in samenwerking met LOI Kidzz. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je