{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zindelijkheid

Zindelijkheid: actief stimuleren of juist niet!

Afbeelding blog 'Zindelijkheid'

Wat is goed, actief stimuleren of reactief meegaan? De ene ouder kiest voor een actieve zindelijkheidstraining de andere doet het liever wat rustiger aan. Wij behoren meer tot de laatste categorie. Wij geloven er in dat je niks moet willen forceren. Maar dan is er toch altijd druk van buiten af, andere ouders wiens kinderen al lang en breed zindelijk zijn, of althans geen luier meer om hebben. Over alle ongelukjes en vele wasjes die hiermee gepaard gaan hoor ik altijd veel minder mensen.

Onze oudste dochter was laat zindelijk! Of althans op een paar maanden na drie jaar, is dit laat? Afhankelijk met wie het onderwerp zindelijkheid ter sprake komt, was ze toch wel erg laat?? Wij zagen in die tijd helemaal geen noodzaak om haar te stimuleren. Er was ons immers vertelt dat bij een grote gebeurtenis als de geboorte van een broertje, kinderen weer terug vallen in hun oude gewoonte… de luier.

Maar wonder boven wonder ging het heel goed met haar. De hele zindelijkheid was dan ook in één week gepiept, een mooi door ons zelf geknutseld beloningsbord voor de vrolijke stickers deed wonderen. Bij vijf stikker kreeg ze een cadeau, dit alles koste ons als snel een vermogen, maar de zindelijkheid verliep heel soepel.

Voor welke aanpak hebben jullie gekozen? Laat het weten in een reactie hieronder!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je