Snap
  • Kind
  • post

Zindelijk maken- niet pratende peuter

Mijn dochtertje is 27 maanden (2 jaar en 3 maanden dus :P ) en ze wilt wel zindelijk worden maar ze praat nog niet. we voeden tweetalig op. Met haar tantrums enzovoorts is zindelijk maken nu niet bepaald het makkelijkste en aangezien ze ook niet praat is het veel vragen en gokken waar ook weer tantrums uit vloeien.

Wat een ramp. Afgelopen augustus had ik haar bijna zindelijk, ze had er zin in, ze begreep me en iedereen blij, mijn man had een maagoperatie en toen ging het mis, hij had complicaties, ik kreeg stress, de kleine kreeg stress en hoppa potje vloog het raam uit (bij wijze van spreken) en luier was weer aan. Nu sinds een aantal weken begint ze weer interesse te tonen in het potje dus wij actief mee doen.

Alleen er is 1 probleem, groot of klein het is een probleem. Ze praat niet. Ik snap wel voed tweetalig op dus praten komt later maar ze maakt constant geluiden behalve echte woorden en zinnen :( Dus wanneer ik vraag " liefje moet je plassen???" dan schud ze nee, ze pakt iets in de buurt of als ze al iets vast heeft en dan gooit ze dat hard op de grond, gaat stampen schreeuwen en kijkt me felboos aan. Nou oké, dan niet, jij je zin, volgende keer beter. 2 minuten later kan ik dweilen want dan heeft ze het op de grond gedaan. Naja genoeg kansen, dat kind van mij moet constant plassen!! nou na een aantal dagen met ruzie, dweilen, dingen naar me toegegooid, ontevreden kindje enzovoorts ben ik er wel klaar mee.

Ik heb een skiduim en dystrofie en draag dan ook een spalk, ik ben ook nog is rechtshandig (skiduim en dystrofie is ook rechts) dus mijn dochter dragen enzvooorts, vast pakken is moeilijk. als zij zo kwaad wordt omdat ze niet op potje wilt plassen maar ze wilt ook geen luier aan is het voor mij moeilijk om geduldig te blijven. Uiteindelijk krijg ik dan wel die luier wel weer bij der aan en dan vraag ik :" kan je de volgende keer aangeven als je wilt plassen op potje, want het mag ook in je luier" half uur later is ze muisstil (dan is er altijd TROUBLE) en ik loop naar der toe en ja hoor, luier uit en plas of poep is op de grond. NAAST het potje!!

Nu denk ik, snapt ze het gewoon niet?? Want haar pop en al der knuffels moeten wel op het potje van haar, en ze doet wel haar ding naast het potje, vaak houd ze het potje ook nog vast. Ja weet het lange blog maar misschien hebben jullie tips? Ik wil haar graag zindelijk hebben , het mag nu, maar ook over half jaar enzovoorts. Ook is ze net met de psz begonnen en daar ondersteunen ze het wel, dus als we hier beginnen met de training dan gaan ze daar ook verder.

10 jaar geleden

Kunnen praten is geen voorwaarde om zindelijk te worden. Mijn zes kindjes waren met 1,5 jaar zindelijk en praatten op die leeftijd deden mijn kindjes ook niet. Als je wilt weten hoe ik het heb aangepakt zou je kunnen kijken op mijn website: www.spelendzindelijk.nl Ik hoop dat je er wat aan hebt. groetjes en succes ermee.

10 jaar geleden

Ik zou er lekker rustig aan mee doen. Het klinkt namelijk alsof ze midden in haar peuterpubertijd terecht is gekomen. 'Nee!!!' en 'Zelf doen' zijn daarbij de belangrijkste ingrediënten. Mijn dochter is ook 2 jaar en 3 maanden, maar voorlopig gaat ze alleen voor het slapen even op de wc. 1 á 2 minuutjes en dan luier aan en naar bed. Van de zomer/voorjaar ga ik haar denk ik af en toe in een onderbroekje laten rondlopen, steeds iets langer. En dan komt het vanzelf... Mijn oudste heb ik ook zo aangepakt. En behalve in het begin 2 of 3 keer heeft ze eigenlijk nooit last van 'ongelukjes'gehad. Dat heeft haar zelfvertrouwen en plezier in zinnelijk worden goed gedaan! succes!!

10 jaar geleden

mijn advies is niet gaan dwingen, als ze er klaar voor zijn laten ze dat zelf wel weten. Het niet praten ook, onze zoon is nu 2 jaar en 8 maanden, en begint nu pas echt zinnen te maken. Ook wij voeden 2talig op, en op de crèche krijgt hij nog spans en frans erbij. Komt vanzelf allemaal :) relax mama

10 jaar geleden

Het klinkt alsof ze je een beetje uitprobeert. Vaak is negeren dan de beste optie, maar dat is natuurlijk wel erg lastig als het gaat om poep en plas. Misschien een luierbroekje introduceren met de mededeling dat die speciaal voor grote kinderen zijn die proberen de plasjes op het potje te doen?