Snap
  • Kind
  • post_short

zijn jullie kids ook zo moe?

vermoeide kleine smurf

zijn jullie kids rond deze tijd van het jaar ook zo moe? onze smurf van 3,5 is echt heel moe rond 10 uur zit ze al te gapen en begint te hangen smiddsags een tukkie doen is er niet meer bij ook niet nu ze zo moe is. moeten we naar de huisarts of is het gewoon de tijd van het jaar?

10 jaar geleden

Bij mij is de oudste(5) ook zo moe de hele tijd, om half 6 vraagt ze soms al of het al bedtijd is. De jongste(2) lijkt niet veel door te hebben, het is dan ook een behoorlijke neanderthaler ;p Ik heb de oudste op de dag van sinterklaas mooi naar bed gebracht tussen de middag, 5 of niet!!En hoewel ze protesteerde is ze na een uur toch in slaap gevallen en heeft 3 uur geslapen! Maar even wat tips om de druk te verminderen(want vermoeide kindertjes, zijn vervelende kindje :s): - maak een kalender met plaatjes wat er op welke dag gaat gebeuren, kinderen kunnen zich niet voorstellen wat er gaat gebeuren en wanneer, dit kan wat rust geven. - breng je kind een kwartiertje eerder naar bed, maar niet te veel, een verstoring van het slaappatroon helpt ook niet... - laat je kind als het tussen de middag niet wil slapen in ieder geval even rusten op de bank. Met slaapknuffels en een klein dekentje, lekker een uurtje geen prikkels. - in de donkere maand krijgen kinderen minder zonlicht en dus minder energie van de zon, extra naar buiten helpt(ook direct om de hoofdjes leeg te maken) - extra vitaminen tegen de nieuwe griepjes van dit seizoen is ook niet verkeerd. hopelijk kunnen jullie kindjes zo ook genieten van de gezellige tijd, succes!

10 jaar geleden

Ik kan me alleen maar aansluiten bij de dames boven mij: decemberstress en eventueel het wisselen van de seizoenen. Gewoon lekker veel rust nemen en op tijd naar bed. Mijn oudste heeft nu bijvoorbeeld veel minder behoefte aan speelafspraken: prima, komt in januari wel weer.

10 jaar geleden

Yep, hier ook.... de wallen onder haar ogen die worden steeds erger...

10 jaar geleden

Hier ook allebei doodmoe en prikkelbaar..