{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ziek op het kinderdagverblijf

Een ziek kind is nooit leuk, maar wanneer een kind ziek wordt op het kinderdagverblijf is het natuurlijk nog vervelender.

Afbeelding blog 'Ziek op het kinderdagverblijf' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb een paar keer meegemaakt dat één van de meiden ziek werd op het kinderdagverblijf. Wanneer je op dat moment op je werk zit geeft dat een vervelend, onrustig gevoel. Wanneer mag een ziek kind eigenlijk niet naar het kinderdagverblijf en waar letten de leidsters op?

Wanneer mag een ziek kind niet naar het kinderdagverblijf?

Wanneer de lichaamstemperatuur van een kind 38,5 of hoger is mag hij niet naar het  kinderdagverblijf. Vanaf deze temperatuur heeft je kind namelijk echt koorts. Moet je naar je werk en besluit je je kind toch te brengen omdat zijn koorts is verlaagd in verband met het geven van een zetpil? De ervaring leert dat dit meestal niet werkt, omdat de lichaamstemperatuur in de loop van de middag weer stijgt, waardoor je waarschijnlijk alsnog gebeld wordt.

Verder mag een kind in sommige gevallen niet naar de kinderopvang omdat bepaalde ziektes zeer besmettelijk kunnen zijn en daardoor gevaar kunnen opleveren voor de andere kindjes. De GGD heeft hier een protocol voor opgesteld. Denk hierbij aan buiktyfus, Open TBC of wanneer je kindje bloederige diarree heeft. Bij de meeste  kinderziektes mag een kind gewoon naar het kinderdagverblijf. Overleg dit van tevoren wel even met de leidster.

Waar let een leidster van het kinderdagverblijf op?

Bij een ziek kind wordt natuurlijk eerst de temperatuur opgemeten. Daarnaast kijkt de leidster van de kinderopvang nog naar de volgende dingen:

-Is het kind vrolijk of juist hangerig?

-Hoe eet en drinkt hij?

-Huilt hij meer dan anders?

-Is hij erg vermoeid?

Wat als een kind ziek wordt op het kinderdagverblijf?

Is een kind niet echt ziek, maar ook niet fit? Dan belt het kinderdagverblijf waarschijnlijk eerst de ouders over de stand van zaken om te overleggen wat in dat geval het verstandigste is. Wanneer een kind koorts heeft of duidelijk ziek is, worden jullie vriendelijk verzocht om je kindje op te gaan halen.

Kinderdagverblijf en weerstand

Wanneer een kind voor de leeftijd van 2,5 jaar naar het kinderdagverblijf gaat, is dit bevorderlijk voor zijn  weerstand. Hier heeft hij profijt van tegen de tijd dat hij naar school gaat. Gaat hij pas vanaf 2,5 jaar of later naar het kinderdagverblijf? Dan heeft dit geen effect meer op het opbouwen van de weerstand.

Is jouw kind ook weleens ziek geweest op kinderdagverblijf? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je