{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zelfstandig naar de bibliotheek

Het is voor mij heel fijn dat Dunya alleen naar de bieb kan. Ik heb dan alleen geen invloed op wat ze mee terug neemt...

Afbeelding blog 'Zelfstandig naar de bibliotheek' Achtergrond blur afbeelding

Geblokkeerd

“Ga jij maar naar de bieb, dan ga ik even naar de winkel. Ik ga rookworst halen, voor bij de boerenkool” zeg ik tegen Dunya als we net terug zijn van musicalles. “En denk erom: geen boeken meenemen, we hebben genoeg boeken die we nog niet gelezen hebben. We vergeten altijd om ze op tijd terug te brengen en dus krijgen we een boete” vervolg ik. De vorige keer was haar pasje geblokkeerd. De boete was drie euro geloof ik, maar ik had het zolang op het pasje laten staan, dat het automatisch geblokkeerd werd. Voordat ze weggaat zeg ik ook nog dat ze even moet vragen of eindelijk de dvd van Annie binnen is. Als het nog langer duurt koop ik m wel, want ik heb nog ergens een cadeaubon liggen.

Weersomstandigheden

Ik loop snel naar de winkel voor rookworst. Als ik terugkom begint het te regenen. Ik kijk in de verte of ik Dunya zie, maar dat zou ook wel snel zijn. Die is nog in de bibliotheek natuurlijk. Thuis kijk ik GTST van gister en daarna ga ik eten koken. Ondertussen plaats ik nog een bestelling, want Dunya heeft een nieuwe jas nodig. Die teddy-jas is super schattig en lekker zacht, maar met de huidige weersomstandigheden niet handig. En als het koud wordt is het fijn dat ze een winterjas heeft. Als ze de jas van vorig jaar aantrekt bijt ik op mijn lip. Ik had echt gedacht dat ze hier twee jaar mee zou doen. Vorig jaar was maat 134 nog groot, nu is het gewoon te klein. De kleren die vorige week binnenkwamen had ik ook al een maat groter besteld, maar het viel me al op dat ze helemaal niet zo ruim vallen als ik dacht. Maat 140 is prima, maar ze kan er geen twee seizoenen mee doen. Tjonge, waarom gaat dat zo snel? Voor de winter heeft ze ook nieuwe schoenen nodig. Pfffff.....

Zelfstandig naar de bieb

In de brievenbus ligt een brief van de bibliotheek. De de dvd Annie is binnen. Dat komt goed uit. Dan zal Dunya die zo wel meenemen. Net als nog een paar boeken of een extra dvd. Ik ben ervan overtuigd dat ze de waarschuwing dat ze geen boeken meer mee moet nemen allang weer vergeten is. En wat maakt het uit? Dan moet ik haar gewoon over twee of drie weken na de musicalles weer naar de bieb sturen. Heerlijk dat ze dat zo zelfstandig kan doen. De bieb is bij ons in de straat, ze hoeft niet eens een drukke straat over te steken. Gewoon het voetpad volgen en een zijstraatje oversteken. Maar ze kijkt altijd heel goed uit.

Bijles

Om half zes kijk ik ongerust op de klok. Ze is nu wel erg lang weg. Wat zal ik doen? Ik besef dat ze waarschijnlijk een buurmeisje tegen is gekomen. Die heeft op woensdag bijles in de bieb. Misschien is ze daarna met haar mee naar huis gegaan? Ik twijfel. Dunya weet dat ze dat eerst moet melden. Ik denk niet dat ze daar naar binnen is gegaan. Dan pak ik mijn schoenen en besluit naar de bieb te lopen. Op dat moment gaat de bel. Ik haal opgelucht adem. Ze is terug. Snel loop ik naar beneden om haar te helpen met haar step. “Fijn dat je er bent lieverd. Je was wel heel lang weg, dus ik werd een beetje ongerust.” Ze begint haar verslag. “Een vriendinnetje van kinderclub was ook in de bieb en we zaten samen te kletsen. En toen zij wegging zei ik dat ik ook naar huis ging. Voor de deur kwam ik mijn buurmeisje tegen en zij ging naar bijles. Toen ben ik met haar meegegaan. Maar toen ik weer bij de bieb kwam, merkte ik dat ik jou miste en ging ik weer naar huis.” Ze valt in mijn armen voor een knuffel.

Elmo en de winterslapers

“Ik heb heel veel boeken en dvd’s meegenomen. En eentje daarvan is.....” Ik lach. “Annie!” roep ik. Ze knikt blij. Ik laat haar de brief zien. “Zo wist ik dat ie al binnen was, dus ik wist dat je m mee zou nemen” leg ik uit. Dunya doet na het eten haar bieb-tas open. Er komen twee boeken en twee dvd’s uit. Ze begint te vertellen waar het boek: “Elmo en de winterslapers” over gaat. Dunya kiest haar boeken zorgvuldig en leest ze eerst helemaal voordat ze een boek leent. ’s Avonds lezen we samen het boek. Het gaat over een andere Elmo dan van Sesamstraat. Elmo woont in een vuurtoren en als het heel hard sneeuwt komen de dieren allemaal bij hem overwinteren. De dvd van Prinsessia heeft ze nog niet gezien, maar wel de achterkant al gelezen. Dat doet ze nog een keer, hardop. Drie weken, dat wordt plannen! In elk geval moeten we de dvd van Annie kijken. De musical die zij aan het oefenen is bij musicalles. Ik kan me de film nauwelijks herinneren, dus ik ben ook erg benieuwd. Laten we dat het weekend maar proberen, want vandaag heeft ze dansles en vrijdag begint Aikido weer. Dan gaat ze oefenen voor de oranje slip!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je