{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Ze zijn vliegensvlug!" Lekker cliché maar zó waar!

Omg omg omg! Wat heeft ze nu weer uitgevreten? Serieus, dit denk ik zo'n 20x per dag...

Afbeelding blog '"Ze zijn vliegensvlug!"  Lekker cliché maar zó waar! '

Ik denk dat de meeste ouders zich hier wel in kunnen herkennen of in ieder geval deels.

Ik heb het over een vliegensvlugge ondeugende peuter die van alles uitvreet als ik een keer met mijn ogen knipper.

De "standaard" dingen zoals op de vloer of tafel tekenen maar ook gewoon dingen die echt verkeerd hadden kunnen aflopen :-/ 

Ik wil 1 ervaring met jullie delen waarbij ik werkelijk waar nog net geen hartstilstand heb gekregen. 

Ik zeg tegen mijn dochtertje die een tekenfilmpje zit te kijken voor de tv dat ik even mijn broek omwissel. Ze geeft geen sjoege want haar favoriete disneyfiguur is immers op tv. Ik loop in ons appartement, waarbij  onze slaapkamer aan de woonkamer grenst en de badkamer weer aan de beide  slaapkamers grenst , mijn slaapkamer in. In de badkamer doe ik mijn broek uit en ik loop terug naar de slaapkamer om een andere spijkerbroek aan te doen. 

Ineens hoor ik mijn dochtertje oorverdovend hard gillen en huilen. Ik wist gelijk dat het foute boel was en ren de huiskamer in. Ik zie haar niet zitten. Ik ren door naar de keuken en zie mijn dochtertje op haar stoeltje bij het aanrecht gillen met haar hand in de lucht. Ik zie ook gelijk een roodgloeiende kookplaat en ik weet genoeg. Ik gooi haar in 1 snelle beweging het aanrecht op en duw haar armen onder de stromende  kraan. Ik weet op dat moment nog niet waar en hoe erg ze precies verbrand is. Ik ben er misselijk van! Terwijl ik haar controleer zie ik dat het godzijdank mee valt en blijken het 3 kleine plekjes bovenop haar vingers te zijn.  

In minder dan een minuut tijd heeft ze haar stoeltje naar de keuken gesleept, is ze erop gaan staan en heeft ze onze kookplaat ( die je niet kan beveiligen) aangezet en dus haar vingertjes verbrand. Ze had nog nooit, maar dan ook echt nooit interesse getoond in de kookplaat en dan nu ineens dit.... We hebben nu uit voorzorg de knoppen eraf gehaald, nooit eerder aan gedacht te doen maar zo zie je maar... Al doende leert men. 

Ennnn ... Vliegensvlug zijn ze! Echt! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je