Snap
  • Kind
  • Gezond

"Ze zijn vliegensvlug!" Lekker cliché maar zó waar!

Omg omg omg! Wat heeft ze nu weer uitgevreten? Serieus, dit denk ik zo'n 20x per dag...

Ik denk dat de meeste ouders zich hier wel in kunnen herkennen of in ieder geval deels.

Ik heb het over een vliegensvlugge ondeugende peuter die van alles uitvreet als ik een keer met mijn ogen knipper.

De "standaard" dingen zoals op de vloer of tafel tekenen maar ook gewoon dingen die echt verkeerd hadden kunnen aflopen :-/ 

Ik wil 1 ervaring met jullie delen waarbij ik werkelijk waar nog net geen hartstilstand heb gekregen. 

Ik zeg tegen mijn dochtertje die een tekenfilmpje zit te kijken voor de tv dat ik even mijn broek omwissel. Ze geeft geen sjoege want haar favoriete disneyfiguur is immers op tv. Ik loop in ons appartement, waarbij  onze slaapkamer aan de woonkamer grenst en de badkamer weer aan de beide  slaapkamers grenst , mijn slaapkamer in. In de badkamer doe ik mijn broek uit en ik loop terug naar de slaapkamer om een andere spijkerbroek aan te doen. 

Ineens hoor ik mijn dochtertje oorverdovend hard gillen en huilen. Ik wist gelijk dat het foute boel was en ren de huiskamer in. Ik zie haar niet zitten. Ik ren door naar de keuken en zie mijn dochtertje op haar stoeltje bij het aanrecht gillen met haar hand in de lucht. Ik zie ook gelijk een roodgloeiende kookplaat en ik weet genoeg. Ik gooi haar in 1 snelle beweging het aanrecht op en duw haar armen onder de stromende  kraan. Ik weet op dat moment nog niet waar en hoe erg ze precies verbrand is. Ik ben er misselijk van! Terwijl ik haar controleer zie ik dat het godzijdank mee valt en blijken het 3 kleine plekjes bovenop haar vingers te zijn.  

In minder dan een minuut tijd heeft ze haar stoeltje naar de keuken gesleept, is ze erop gaan staan en heeft ze onze kookplaat ( die je niet kan beveiligen) aangezet en dus haar vingertjes verbrand. Ze had nog nooit, maar dan ook echt nooit interesse getoond in de kookplaat en dan nu ineens dit.... We hebben nu uit voorzorg de knoppen eraf gehaald, nooit eerder aan gedacht te doen maar zo zie je maar... Al doende leert men. 

Ennnn ... Vliegensvlug zijn ze! Echt! 

9 jaar geleden

He wat balen dat je dit ook met die beveiliging niet had kunnen voorkomen. Dan lijkt ze me wel heel erg ondernemend. Wel een geluk dat ze zo onder de indruk was van het verband en dat ze het er nog steeds over heeft. Wellicht is dat ook een herrinnering voor haar om het niet weer te doen. Gelukkig ook dat ze niet meer naar de kookplaat omkijkt.

9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ik ben mij toen lam geschrokken en heb dit inderdaad bewust geplaatst. Ik weet van mezelf dat ik geen onverantwoorde moeder ben die niet op haar kind let. Het bekende " ongeluk in een klein hoekje" is nou eenmaal gewoon waarheid en soms zo gebeurd. De beveiliging die bij jou op de foto staat ken ik maar had dit niet kunnen voorkomen helaas. Mijn dochtertje heeft na dit incident niet meer omgekeken naar de kookplaat ( net alsof voorheen dus eigenlijk) Wel was ze enorm onder de indruk van het verband wat om haar vingertjes zat en daar heeft ze het soms nog over.

9 jaar geleden

oeps wat zul jij geschrokken zijn en wat een geluk dat het zo is afgelopen. Klinkt heel raar om te zeggen maar bedankt dat je dit gedeeld hebt, wij hebben dan wel een gaskookplaat en die kan alleen aan met vuur of een losse ontsteking maar jou verhaal verteld maar weer hoe onvoorspelbaar kinderen kunnen zijn en dat de favorite afleiding niet altijd werkt. Is je dochter nog wat angstig voor de kookplaat en hoe kijkt ze nu tegen de kookplaat? Toen we op vakantie waren zat er een beveiliging om de kookplaat en deze staat op de foto van mijn laatste blog (16/12/'14). Past dit bij jullie? Het kook wel wat lastiger.