{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ze is nog maar 12 jaar

Afbeelding blog 'Ze is nog maar 12 jaar' Achtergrond blur afbeelding

Sprookjes zijn mooi en wanneer je het woord sprookje hoort schieten er zonder twijfel allerlei sprookjestitels door je hoofd heen. Vaak zijn sprookjes zielig maar wel met een happy end en dragen ze allemaal een boodschap bij zich.

In veel sprookjes gaat het over een stiefmoeder die haar stiefdochter alles in het huishouden laat doen. Volgens het sprookje klopt dit niet en worden er allerlei dingen ondernomen om haar uit de benauwde situatie te redden om een happy end te krijgen. Maar wat als zo'n sprookje nou werkelijkheid is, moeten we er dan iets aan doen of is het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld?

Ik ken namelijk zo'n situatie. Het gaat over een meisje van 12 jaar die een zus heeft van 14. Hun moeder is net een jaar geleden overleden en papa heeft een nieuwe vrouw die 5 dagen in de week bij hun in woont. Omdat papa en de "stiefmoeder" allebei fulltime werken en de stiefmoeder is opgevoed door een militair vind ze dat de kinderen het huishouden moeten runnen en papa stemt hier gewoon mee in. Zo maakt het 12 jarige meisje wekelijks de badkamer en de wc's schoon en zorgt het 14 jarige meisje voor de de keuken, het afstoffen van de leefruimtes en dweilen en stofzuigen ze om de beurt. De kleine klusjes zoals de vaatwasser uit en inruimen, tafel dekken, was opvouwen en de honden uitlaten horen er gewoon bij.

Wanneer ik dit verhaal meekrijg staan mijn oren te klapperen. Hoe is dit mogelijk en niemand die hier iets van zegt? Of stel ik mij aan en zou ik mijn eigen kind alleen maar verwennen als ik zeg dat hij alleen kleine klusjes en zijn eigen kamer op die leeftijd zou hoeven te doen.

De vraag die blijft dwalen luidt dan ook, hoe doen en denken andere mama's hier eigenlijk over?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je