Snap
  • Kind

Ze huilt en zeurt als we er op uit gaan..

Laatst hadden we een verjaardag. Erg leuk en normaal heeft Y. daar ook echt wel zin in...

Maar deze keer was ze een beetje vervelend aan het doen. Niks geks opzich, ze is 3,5 dus ze moet maar net 'haar bui' hebben. Maar ze is zo'n meisje vandaag wat niks wil en niks is leuk en alles is huilen. Moedeloos werd ik ervan. Wat doen jullie in zo'n situatie? Ik wil niet zo'n mama zijn van een kind die alleen maar zo vervelend zeurt en huilt als we ergens zijn.. 

7 jaar geleden

Voordat ik ergens naartoe ga heb ik altijd een kort gesprekje met mijn kids. Ik leg ze dan uit wat we gaan doen en wat ik van ze verwacht. Vervolgens vraag ik wat zij daarvan vinden en wat hun op die bestemming graag willen doen of verwachten. Op die manier is het voor iedereen duidelijk wat er gaat gebeuren en heb ik vrijwel nooit zeurende of huilende kinderen in zo'n situatie.

7 jaar geleden

Kinderen hebben nu eenmaal dagen (of weken) dat ze niet lekker in hun vel zitten. Dat mag. Ik leer mijn dochter dat haar gevoel ertoe doet en er mag zijn. Ik word dus niet boos als ze een keer geen zin heeft om leuk te doen. Dan maar wat korter naar die verjaardag.