{{ message.message }}
{{ button.text }}

YUK Ik speelde de Sinterklaaskaart!

Afbeelding blog 'YUK Ik speelde de Sinterklaaskaart! '

Gisterenavond zat ik samen aan tafel met mijn vier jarige dochter.. Het is al een aantal maanden bonje wat betreft het avondeten. Overdag gaat het dikke prima wat betreft het eten en hoef ik echt niet te klagen maar zodra de avondschemer valt ga ik de eetstrijd weer aan. Zoë zegt werkelijk tegen alles nee (iets met peuter puberteit) en dus ook tegen het avondeten. Ze zegt al nee voordat ze überhaupt iets heeft geproefd, gewoon om te kijken wat er dan gebeurd ik weet dat dit heel normaal is maar toen gebeurde het: ik speelde ‘’De Sinterklaaskaart’’. Iets wat ik dacht als ouder noooit te doen! 

Geen cadeaus van de Sint..

Ik hoor het mijzelf nog zeggen: ‘’als jij niet lief doet tegen mama en je eten niet opeet, dan krijg je ook geen cadeautje van Sinterklaas’’. Het klinkt heel stom maar ik schrok van mijzelf. En nee echt niet omdat wat ik zei nou zo schokkend is, ik weet dat veel ouders deze kaart gebruiken. Maar voordat je kinderen krijgt heb je een bepaald idee van wat jij als ouder wel of niet gaat zeggen/doen. Deze uitspraak stond op mijn: dingen die ik absoluut niet gaat zeggen tegen mijn kind, lijstje. 

Sinterklaas vieren

Het vieren van sinterklaas is een hele organisatie, zeker met een gevoelig meisje als mijn dochter. Je kind voorbereiden op en het in het gareel houden voor en tijdens de komst van de Sint, paard, Pieten en cadeautjes is wat mij betreft een hele uitdaging. Zo hoorde ik vroeger als klein meisje het paard van Sinterklaas op het dak lopen, aldus mijn ouders. Het corrigeren van mijn kind met de ‘’Sinterklaaskaart’’ helpt wat mij betreft dan ook niet mee met het rustig doorkomen van de Sinterklaastijd/decembermaanden. 

Toch ben ik benieuwd gebruiken jullie weleens ''De Sinterklaaskaart’’? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je