{{ message.message }}
{{ button.text }}

www.Ikvindlezenleuk.nl

Op ikvindlezenleuk.nl kunnen kinderen hun eigen gelezen boeken recenseren

Afbeelding blog 'www.Ikvindlezenleuk.nl' Achtergrond blur afbeelding

Tijdens een surftocht op het internet langs kinderboeken en ­auteurs om onze dochter op leesniveau te houden in haar zomervakantie klikte ik door naar ikvindlezenleuk.nl

“Kinderen die een hekel aan lezen hebben bestaan niet. Ze hebben alleen het juiste boek nog niet gevonden” (Frank Serafini)

Mathilde, de grondlegger van deze pagina, heeft in Nijmegen Nederlandse Taal­ en Letterkunde gestudeerd. Zij wil graag haar plezier in lezen aan iedereen doorgeven. Omdat er zoveel boeken bestaan heeft ze deze website opgezet, zodat je makkelijk een boek kunt vinden dat je leuk vind. Alle lezers en lezeressen mogen recensieformulieren invullen. Mathilde voorziet ze dan van wat tekst en plaatsjes.

Op de website kan je op verschillende manieren naar boeken zoeken, binnen leeftijdsgroepen, toegekende sterren, overzichten als op naam van de recensent of m.b.v. steekwoorden. Er staan 307 recensies van 68 recensieschrijvers op de site.

Op ikvindlezenleuk.nl kunnen kinderen de zomerleesuitdaging aangaan. Het is de bedoeling dat ze drie boeken lezen in de maanden juli & augustus en hier een recensie over schrijven op de website. Hiervoor krijg je een mooi certificaat. De achterliggende gedachte is dat de kinderen zo hun leesniveau behouden.

Inmiddels (3 augustus) doen er 24 deelnemers mee en zijn er al 31 recensies geschreven, positief dan wel negatief, dat mag allemaal.

Onze dochter blijkt het recenseren leuker te vinden dan het lezen, maar het een kan niet zonder het ander, dus vangen we twee vliegen in een klap. Haar eerste recensieformulieren hebben we samen ingevuld. Dat bleek niet meer nodig en nu vraagt ze direct na het omslaan van de laatste bladzijde of ze mag typen. Zelfs al tijdens het lezen van het boek spot ze de moeilijke woorden om die later op het formulier op te sommen.

Geef je nog snel op voor de zomeruitdaging, grijp deze kans, het maakt niet uit als je nog niet helemaal foutloos kan typen en leuker nog: laat na het plaatsen van de recensie op internet de schrijver van je boek er even van weten. Die blijken het hartstikke leuk te vinden om de mening van de kinderen zelf te lezen.

http://www.ikvindlezenleuk.nl/

https://www.facebook.com/Ikvindlezenleuk?fref=ts

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je