{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wow wat een ervaring dat dragen!!

Hallo ik ben Mariska, mama van 2 prachtige kindjes. Een zoontje (3 jr) en een dochtertje (15 mnd). Ik wil mijn ervaring delen over dragen.

Afbeelding blog 'Wow wat een ervaring dat dragen!!' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben begonnen met dragen toen ik bevallen was van mijn zoontje. Ik had twee stukken stof (over van de gordijnen van het slaapkamertje) aan elkaar genaaid, ringslingringen gekocht ... en voila daar was mijn ringsling. Helemaal niet gesurft over internet om te kijken wat voor doeken er wel niet waren.

Heerlijk lag mijn zoontje in de ringsling als ik boodschappen ging doen of even lekker shoppen.

Alleen de dag nadat ik hem had gedragen werd ik steeds wakker met hoofdpijn. Dat kon maar 1 ding betekenen. Teveel belasting op mijn nek, omdat je met een ringsling draagt op 1 schouder.

Ik heb zoonlief dan ook niet veel gedragen in de doek. Het kwam niet in mij op om op internet naar andere doeken te kijken. Was denk ik niet zo bekent in mijn omgeving.

Een jaar na de geboorte van mijn zoontje werd ik weer zwanger. Helaas kwam ik met 16 weken zwangerschap thuis te zitten. Ik ging veel haken, leuke spullen naaien en zat vaak achter de laptop. Mijn surfen kwam al gauw op het zoeken naar een nieuwe doek, omdat ik de ringsling niks vond. Ik ben dan een pietlut en wil niet teveel geld uitgeven. Want ja waarom is een lap stof nou zo duur. Dat kan ik toch ook kopen op de markt en zelf maken. Ik ging rekenen en rekenen, wat het allemaal zou kosten en kwam uiteindelijk bij de rekbare vip carrier uit. Voor die prijs kon ik niet een lap stof kopen en gaan naaien.

Uiteindelijk werd in mei mijn dochtertje geboren. Al vlot ging ik op pad en probeerde meteen mijn rekbare doek uit. Wat een uitvinding!! Ideaal. Zoonlief in de buggy en dochtertje in de draagdoek. Handen vrij met boodschappen doen.

Ik was helemaal verkocht aan de draagdoek. Die kinderwagen zou je haast niet hoeven aanschaffen, maar die hadden wij natuurlijk nog van de oudste.

Ik heb mijn dochtertje tot een 1 jaar in de rekbare doek gedragen. Ze was toen 11 kilo. Ik wilde haar graag op de rug gaan dragen aangezien zij wat meer van de wereld wilde zien.

Ik kwam erachter dat een rekbare doek niet geschikt is voor op de rug. Hè wat vervelend nou, ik moest op zoek naar een geweven doen of misschien wel een mei tai, tula enzovoort. Echter vroeg ik mij wel af of mijn dochtertje het wel prettig zou vinden om op de rug te worden gedragen.

Ik ben toen naar de borstvoedingswinkel gegaan bij ons in de buurt om een geweven doek te huren. De uitdaging van knopen leek mij wel wat. Ik kreeg daar een korte uitleg en aan de hand van de filmpjes en instructie boekjes had ik haar zo geknoopt op de rug. Was wel even spannend, want madam zit niet stil. Na 2 weken durfde ik het helemaal zelf. Gelukkig vond ze het heerlijk en heb ik manlief aangekeken om een geweven doek aan te schaffen. Wat zijn die geweven doeken prijzig, althans als je geen streepjes wilt. Je hebt zoveel keus. Nou goed een goeie geweven doek kan je niet maken van stof op de markt, dus ik ging maar wat meer geld uitgeven haha. Eentje waarmee wij allebei zouden willen lopen. Ja manlief draagt haar ook heel af en toe als ik aan het werk ben en hij op pad gaat met de kids.

Wat draagt dat fijn op de rug met een geweven doek en een kindje van ruim 11 kilo. Zij is gewoon echt te zwaar voor de rekbare. Zelfs mijn zoontje neem ik wel eens in de doek op de rug.

Mijn zus is een half jaar geleden bevallen van een zoontje en ook haar heb ik aangestoken met het virus. Zij heeft nu een geweven doek aangeschaft, aan mij gegeven en heeft mijn rekbare meegenomen. Nu kan ik mijn zoon en dochter ook eens samen dragen en wordt mijn neefje ook gedragen.

Een hele draagfamilie zo. Het is heerlijk knuffelen en voelt zo vertrouwd.

Mijn collectie bestaat momenteel uit een rekbare vip carrier grijs, een didymos geweven friedenstaube blauw/wit en een mei tay vintage pink (om soms even wat sneller op pad te gaan dan helemaal moeten knopen).

Mijn partner behoud me er gelukkig van om nog meer doeken erbij te kopen. Want zeg nou zelf, ze zijn best prijzig en je kan er toch maar 1 per keer gebruiken. Dus ik geef toe, mijn man heeft gelijk. Dit is genoeg voor het heerlijk dragen van mijn knappe kindjes en neefje.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je